Skip to main content
Mizuno Wave Inspire 20
Mizuno Wave Inspire antipronatieschoen

Productreview

Mizuno Wave Inspire 20 – Stabiele hardloopschoen voor overproneerders viert een feestje!

De Mizuno Wave Inspire is al 20 jaar favoriet bij veel hardlopers en viert zijn verjaardag. Een vernieuwend bovenwerk, ondersteuning door Wave-technologie en Enerzy foam demping maken dit tot een zeer betrouwbare allrounder voor de overpronerende hardloper. Het maakt niet uit wat je niveau of doel is. De Mizuno Wave Inspire 20 is de perfecte keuze om veel kilometers te maken met de ondersteuning die jij nodig hebt.

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
Mizuno Wave Inspire 20

3redenen waarom de Mizuno Wave Inspire 20 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je hebt een verleden met veel kuit- of achillespeesklachten

De Mizuno Wave Horizon 20 heeft een offset van 12 mm. Vroeger was dit vrij normaal, maar tegenwoordig wordt de offset steeds lager en dat is niet voor elke hardloper positief. Met offset wordt het verschil tussen hiel- en voorvoethoogte bedoeld. Hoe hoger de offset, hoe minder beweging nodig is vanuit de enkel. Daardoor is de belasting op de kuit wat lager. Mocht je dus last hebben van korte kuitspieren of veel ervaring hebben met achillespeesklachten, overweeg dan zeker de Inspire 20 als jouw nieuwe allround hardloopschoen.

Opsomming 2

Je zoekt een allround hardloopschoen voor korte en lange afstanden

Het liefste wil je een hardloopschoen waarmee je alle trainingen kunt doen. En dat is precies wat de Inspire 20 kan waarmaken. De Mizuno ENERZY foamlaag geeft voldoende comfort voor het lopen van lange afstanden en heeft bovendien goede energieteruggave als je het tempo wil verhogen.

Opsomming 3

Je bent een hardloper met een lichte overpronatie

Sta jij van nature iets naar binnen met je enkel of zakt je enkel een klein beetje in tijdens het hardlopen? Dan is de Wave Inspire 20 misschien wel jouw ideale hardloopschoen. Deze iconische hardloopschoen valt in de categorie “lichte ondersteuning” en dat komt doordat de Wave Plate de voet soepel begeleidt zonder de voetafwikkeling te blokkeren.

Mizuno Wave Inspire 20 antipronatieschoenen
Mizuno Wave Inspire 20 Antipronatieschoenen
Mizuno Wave Inspire
“De Mizuno Wave Inspire 20 is een stabiele antipronatie-hardloopschoen voor de marathonloper, beginner of juist voor de loper die wat meer kilometers wil gaan maken.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Al 20 jaar is de Mizuno Wave Inspire een favoriete schoen onder veel hardlopers. Elk jaar wordt het model verbeterd met de nieuwste technologieën. Het model staat bekend om zijn goede demping en ondersteuning door de kenmerkende Wave Plate. Deze voorkomt overpronatie waardoor je loopstijl automatisch zal verbeteren. Het 20e model heeft voornamelijk een update gekregen aan het bovenwerk. Dit model zal ook nog worden gelanceerd in een speciale jubileumversie die geïnspireerd is op de eerste versie van de Wave Inspire.

De Mizuno Wave Inspire 20 in detail

Mizuno Wave Inspire 20
Vernieuwd Jacquard Air Mesh bovenwerk

geeft een comfortabele pasvorm en veel ademend vermogen.

Mizuno Enerzy foam in de tussenzool

biedt een zachte demping en goede energieteruggave voor elke run.

Wave Plate

zorgt voor ondersteuning en een soepele afwikkeling van hiel naar voorvoet.

X10-slijtzool

is gemaakt van carbon rubber en verhoogt de duurzaamheid en tractie.

Mizuno Wave Inspire 20 of Wave Horizon 6?

De Mizuno Wave Horizon 6 is de grote broer van de Wave Inspire. Dit model heeft iets meer demping door een andere demping en ondersteuning, namelijk de Foam Wave technologie. De tussenzool bestaat uit twee dempende lagen waarbij de onderste laag U4ic EVA foam een golfconstructie heeft en wat dikker is gemaakt. Daardoor ervaar je veel stabiliteit bij elke stap die je zet. Gebruik de Inspire voor je dagelijkse run en draag de Horizon vooral bij de wat langere afstanden zoals halve en hele marathons.

3kenmerken van de Mizuno Wave Inspire 20

Opsomming1

Nieuw verbeterd bovenwerk

De Mizuno Wave Inspire 20 heeft een vernieuwd bovenwerk gekregen. Het Air Mesh uit de vorige versie is geüpdatet naar een Jacquard Air Mesh. Zit zorgt voor een comfortabele pasvorm en een optimaal ademend vermogen voor je voeten.

Opsomming 2

Mizuno Wave Plate

Mizuno staat bekend om hun Wave Plate, wat een kunststofplaat is die loopt van de hak naar de voorvoet. Deze plaat creëert extra stabiliteit en een voorwaartse afwikkeling. Je voeten worden niet gecorrigeerd, maar eerder begeleidt van haklanding naar de voorvoet. Dit maakt de schoen uitermate geschikt voor hardlopers met een haklanding.

Opsomming 3

Mizuno Enerzy Foam

De tussenzool van de Inspire 20 bestaat uit Mizuno Enerzy Foam, wat we ook kennen van de neutrale variant; de Wave Rider. De vorige editie kreeg wat meer demping door een verhoogde tussenzool van 2 mm. We zien dezelfde dikte in de tussenzool terug in de 20e editie van de Inspire 20. Deze hardloopschoen is zowel comfortabel voor korte als lange afstanden.

De Mizuno Wave Inspire 20 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Mizuno Wave Inspire 20

Offset
12 mm
Gewicht
Ca. 249 gram dames / 292 gram heren
Type loper
Overpronerende hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
Mizuno Enerzy

Fit

“Het bovenwerk van de Inspire 20 heeft een mooie update gekregen. Er zijn meer ventilatiegaten geplaatst rondom de midden- en voorvoet waardoor mijn voeten beter kunnen ademen. De hielkap is aan de achterkant en zijkant verstevigd waardoor ik veel ondersteuning rondom mijn enkels voel. De schoenlip is vastgemaakt het bovenwerk, maar als je de schoen los vetert is de Inspire 20 zeker geschikt voor lopers met een hoge wreef. De breedte van de voorvoet is niet veranderd.”

Mizuno Wave Inspire 20

Stride

“Qua foam en ondersteuning is er niks veranderd ten opzichte van de Wave Inspire 19. Van nature overproneer ik met mijn rechtervoet en dat wordt in de Inspire goed opgevangen. Aan de binnenkant drukt de bekende Wave-Plate en het foammateriaal mijn enkel iets naar buiten. Ik zou deze schoen aanbevelen aan haklanders, beginnende en de wat zwaardere hardloper. Dit komt vanwege de stabiliteit vanaf de hak en de wat hogere offset. Door de hogere offset komt er wat minder druk op de kuiten en achillespees.”

Mizuno Wave Inspire 20

Use

“Bij rustige tempo’s voelt de Inspire heel fijn aan, omdat je bij elke stap de stabiliteit voelt. Ik heb de schoen getest op asfalt en op de onverharde paden en voor beide ondergronden is de schoen erg geschikt. Dit komt door de torsiestijfheid, waardoor de schoen niet snel zal meebewegen met de ondergrond. De Inspire 20 is minder geschikt voor tempotrainingen en wedstrijden door het wat zwaardere gewicht.”

Mizuno Wave Inspire 20

De Mizuno hardloopschoenencollectie

Voor welke Mizuno hardloopschoen kies jij? Ga je voor zekerheid en ondersteuning met de antipronatieschoenen van Mizuno off zoek je vooral een snelle hardloopschoen voor tempotrainingen en wedstrijden? De Mizuno Wave Inspire en Wave Horizon zijn de beste hardloopschoenen met ondersteuning voor het lopen van lange afstanden. Voor tempotrainingen en intervallen kan je het beste kiezen voor de Mizuno Wave Rebellion Flash, want dit model heeft Enerzy Lite superfoam en een Wave Plate gemaakt van glasvezel voor meer energieteruggave. De beste technologieën komen samen in de ultieme wedstrijdschoen van Mizuno, namelijk de Mizuno Wave Rebellion Pro. Dat is de carbonschoen voor zowel korte als lange afstanden.

Heb je advies nodig over een Mizuno schoenrotatie? Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Wij geven twee voorbeelden van een geschikte schoenrotatie, namelijk:

  • Mizuno Wave Inspire (rustige en lange trainingen) + Mizuno Wave Rebellion Flash (voor tempo, intervallen en korte wedstrijden 5-10 km)
  • Mizuno Wave Inspire (voor rustige en dagelijkse trainingen) + Mizuno Wave Horizon (voor het lopen van een halve en hele marathon met focus op uitlopen)
Mizuno Wave Inspire 20 Matrix

Eindsprint

De Mizuno Wave Inspire had met de 19e editie al sterke veranderingen ondergaan waaronder een dikkere tussenzool en een aanpassing van de Wave Plate. De Wave Inspire 20 is daarom alleen aangepast qua bovenwerk en dat is goed nieuws voor de liefhebbers van de Inspire. Deze kunnen namelijk eenvoudig overstappen naar dit nieuwe model, omdat de ondersteuning nog hetzelfde is.

De Mizuno Wave Inspire 20 is vergelijkbaar met de ASICS Gel Kayano 30 en de Saucony Omni 21. Dit zijn allemaal allround hardloopschoenen voor de overpronerende hardloper. De Inspire 20 is door de hogere offset wat minder geschikt voor een voorvoetloper. Die kunnen beter kiezen voor de Wave Horizon met een offset van 8 mm.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Inspire 20 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.