Skip to main content

Productreview

New Balance Fresh Foam X 860v14 – Moderne stabiliteitschoen

Met de New Balance Fresh Foam X 860v14 kan je elke training aan. Of je nu de deur uitgaat voor een korte of lange afstand, de 860v14 biedt comfort en ondersteuning. Deze allround hardloopschoen voor de overpronerende loper is behoorlijk gemoderniseerd dankzij een update van het dempingsmateriaal en een EVA-stabiliteitsplaat. Wanneer ga jij weer hardlopen?

Wat is nieuw?

    • Nieuw bovenwerk
    • EVA-plaat in tussenzool voor stabiliteit
    • Vernieuwde Fresh Foam X dempingsformule

De New Balance Fresh Foam X 860v14 is verkrijgbaar vanaf 1 juni.

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam X 860v14 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je hebt een wat smallere of bredere voet

De New Balance 860v14 is net als voorgaande edities verkrijgbaar in verschillende breedtematen. Zo is er altijd wel een 860 die bij jou past. Voor heren bestaat dit model in een smalle, standaard, brede en extra brede versie. Voor vrouwelijke hardlopers is er ook een smalle, standaard en brede 860v14. Bovendien is de 860 erg geschikt voor lopers met een wat hogere wreef door de schoenlip die wat stretch heeft.

Opsomming 2

Je zoekt een allround hardloopschoen voor elke type training

Met de 860v14 heb je een echte allround hardloopschoenen aan je voeten. De Fresh Foam X demping geeft voldoende demping voor lange afstanden, maar is ook responsief als je het tempo wil verhogen. Door de lagere offset in combinatie met een nieuwe EVA-plaat in de tussenzool voel je wat meer energieteruggave tijdens intervaltrainingen.

Opsomming 3

Over het algemeen land jij op je hak en hebt ondersteuning nodig

New Balance werkt al jaren met het principe “data to design”. Op basis van veel onderzoeken bij hardlopers ontwerpen ze de perfecte hardloopschoen. Zo heeft een hardloper wat meer demping nodig tijdens de landing, dan bij de afzet. Daarom is de 860v14 in de hiel wat zachter dan in de voorvoet, waardoor de impact van het hardlopen goed wordt opgevangen. Er zit nu geen traditioneel hard blokje in de tussenzool, maar wel een EVA-plaat en twee Fresh Foam X dempingsmaterialen die op elkaar zijn geplaatst. Dit zorgt voor een soepele, maar toch ook hele stabiele loopervaring voor overpronerende hardlopers.

“Vroeger waren corrigerende hardloopschoenen stug door het stabiliteitsblokje. Dat is nu verleden tijd met de nieuwe New Balance 860v14. Elke hardloper verdiend meer comfort en energieteruggave!”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat..

De New Balance 860 heeft een rijke geschiedenis, want inmiddels bestaat dit model al 14 jaar. Oorspronkelijk werd dit model geïntroduceerd als onderdeel van de populaire 800-serie. In de loop der jaren heeft de 860 zich ontwikkeld tot één van de meest betrouwbare stabiliteitsschoenen op de markt. Een opvallende ontwikkeling was de introductie van de Fresh Foam X-tussenzool die zowel comfort als stabiliteit combineert voor een soepele en responsieve loopervaring.

De New Balance Fresh Foam X 860v14 in detail

Engineered Mesh bovenwerk

voor een comfortabele omsluiting van de voeten.

Fresh Foam X demping

zorgt voor een zachte landing en energieke loopervaring.

EVA-film technologie

creëert een natuurlijke en soepele afwikkeling.

Geblazen rubberen slijtzool

voor duurzaamheid en tractie.

New Balance 860 of Vongo?

De New Balance 860 en Vongo zijn beide stabiliteitsschoenen, maar ze verschillen wel qua offset en dempend vermogen. De Vongo heeft een lagere offset van 6 mm en is daardoor wat meer geschikt voor de midden- en voorvoetloper of hardlopers met een wat snellere afwikkeling van de voeten. Bovendien heeft de Vongo net even wat meer demping voor het lopen van langere afstanden. Kies de 860v14 vooral als je op zoek bent naar een echte allrounder met een juiste balans tussen demping en een reactief gevoel.

3kenmerken van de New Balance Fresh Foam X 860v14

Opsomming1

Engineered Mesh bovenwerk

De New Balance 860v14 heeft een compleet nieuw Engineered mesh bovenwerk gekregen. Dit zorgt voor veel ademend vermogen en veel comfort zodra je de schoen aantrekt. De hielkap is intern verstevigd en geeft veel steun rondom de enkels. De schoenlip is voor de helft vastgemaakt aan het bovenwerk zodat deze niet kan schuiven tijdens het hardlopen.

Opsomming 2

Fresh Foam X en EVA-film technologie

De tussenzool is verhoogd met een paar mm waardoor de offset (het verschil in de hiel naar voorvoet) is veranderd van 10 mm naar 8 mm. Een lagere offset bevordert het afwikkelen van de voet, want je loopt makkelijker op de midden- en voorvoet. Het Fresh Foam X dempingsmateriaal is lichter en zachter geworden. Bovendien krijg je nu een stuk meer energieteruggave ten opzichte van de voorganger. De bovenste laag is relatief wat zachter voor het comfort, terwijl de onderste laag zorgt voor de stabiliteit. Tussen deze twee lagen ligt een soort plaat gemaakt van EVA. Dit noemt New Balance de EVA-film technologie. Deze verhoogt de stabiliteit, zonder beperking van de natuurlijke afwikkeling. Minstens 3% van de tussenzool is gemaakt van bio-based materiaal. Dit doet New Balance om duurzame stappen naar de toekomst te zetten.

Opsomming 3

Stevige rubberen slijtzool

Ook de slijtzool is volledig aangepast ten opzichte van de 860v13. Deze bestaat nu uit het rubberen NDurance materiaal, wat we onder andere kennen van de 880v14. De zool biedt een superieure grip en is erg duurzaam. Op slijtagegevoelige plekken, zoals op de hak, biedt de NDurance technologie extra bescherming zodat de schoen langer mee zal gaan. De rubberen elementen van de slijtzool zijn verticaal geplaatst en volgen de anatomie van de voeten. Loop moeiteloos van hiel naar voorvoet dankzij dit nieuwe slijtzoolontwerp.

Goede schoenen + goede sokken = voorkomen van blaren

Als je kiest voor de New Balance Fresh Foam X 860v14, dan adviseren wij ook goede hardloopsokken. De Run Flat Knit No Show Socks zijn dunne sokken die prettig zijn om te dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Deze sokken hebben een plat gebreide constructie en voelen daardoor aan als een tweede huid. Door de lage sokhoogte zie je deze sok niet boven je hardloopschoen. Voorkom blaren en schuurplekken en kies voor goede hardloopsokken!

De Fresh Foam X familie van New Balance

Wil jij de beste New Balance hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

De Fresh Foam X familie van New Balance is een reeks hardloopschoenen die gericht zijn op dagelijkse trainingen. Het gaat hierbij om comfort en stabiliteit, in plaats van het lopen van snelle tijden. Zo zijn de 880v14 en 1080v13 het meest geschikt voor de neutrale loper terwijl de 860v14 en de Vongo v5 zijn gericht op de overpronerende hardloper. In de “FuelCell” familie vinden we de snelle schoenen voor intervallen en wedstrijden waaronder de New Balance Rebel en SuperComp Elite. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte New Balance hardloopschoen voor elk doel.

Voorbeeld New Balance schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende New Balance hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – New Balance 860v14 / New Balance Vongo v5
Tempo/interval – New Balance Rebel v4
Wedstrijd – New Balance SuperComp Elite v4

De New Balance Fresh Foam X 860v14 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties New Balance Fresh Foam X 860v14

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
8 mm
Gewicht
Ca. 245 gr dames / 306 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Fresh Foam X (met 3% biobased material)

Verwachtingen

“De New Balance 860v13 was misschien wel een van de beste stabiliteitsschoenen van afgelopen jaar. Zowel in onze winkels als online werd de schoen heel populair, omdat de schoen stabiliteit bood maar ook het nodige comfort voor korte en lange afstanden. Ik ben heel benieuwd naar de verbetering van de Fresh Foam X demping en het stabiliteitsframe in het midden van de zool. De 880v14 had mij al positief verrast door zijn lichte en energieke gevoel onder de voet, dus ik hoop dat de nieuwe 860 dat ook kan doen.”

Eindsprint

De New Balance Fresh Foam X 860 is flink onder handen genomen en dat heeft geresulteerd in een moderne en ondersteunende hardloopschoen. Het klassieke correctieblok is definitief verleden tijd en voortaan zal de voet begeleidt worden in plaats van gecorrigeerd. Daardoor ontstaat er een natuurlijkere afwikkeling van de voet. Met de lagere offset en de EVA-plaat in de tussenzool biedt de 860v14 een fijne en stabiele loopervaring voor overpronerende lopers. Lange afstandslopers met een neutrale afwikkeling kunnen gerust ook voor deze schoen kiezen, omdat hij je stabiliteit biedt als je vermoeid raakt tijdens je run.

Vergelijkbaar met de New Balance Fresh Foam X 860v14 is de ASICS GT-2000 en de adidas Supernova Solution. Dit zijn beiden allround hardloopschoenen met een minimale ondersteuning tegen overproneren. Voor een extra snelheidsimpuls raden wij de New Balance Rebel en de SuperComp Elite aan, want die zijn voorzien met een superfoam.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam X 860v14 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal