Skip to main content

Productreview

ASICS Magic Speed 4

Ga voor comfort en snelheid met de ASICS Magic Speed 4. Deze allrounder met carbonplaat is volledig vernieuwd waardoor hij breder inzetbaar is. Gebruik carbon niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook bij je dagelijkse duurlopen. Je loopt efficiënter, lichter en met meer comfort tijdens langere afstanden. Ga jij ook voor magische snelheid?

Wat is nieuw?

    • Nieuw Engineered Mesh bovenwerk
    • Dikkere tussenzool van Flytefoam Blast +`
    • Flytefoam Blast Turbo in de voorvoet
    • Betere grip en tractie
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de ASICS Magic Speed 4 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een allround hardloopschoen met carbonplaat

De ASICS Magic Speed 4 is een allround hardloopschoen met een carbonplaat. De carbonplaat ligt tussen twee lagen Flytefoam Blast Plus in, waardoor je een zachte landing ervaart. In de mid- en voorvoet is Flytefoam Turbo geplaatst zodat je efficiënt blijft lopen tijdens lange afstanden. De carbonplaat geeft je tijdens dagelijkse trainingen wat meer stabiliteit en een soepele afwikkeling van hiel naar voorvoet.

Opsomming 2

Je wil een fijne temposchoen

Beginnende lopers kunnen deze schoen gebruiken als stabiele wedstrijdschoen. Dit komt doordat het dempingsmateriaal niet mega zacht is en er meer ASICSGRIP rubber is toegevoegd voor de duurzaamheid. De Magic Speed 4 is een fijne temposchoen vanwege de hoge energieteruggave en doordat er nu meer demping is toegevoegd. De vorige versie was meer geschikt voor de baan of korte intervallen, maar deze kan je hem ook prima inzetten tijdens lange intervalsessies.

Opsomming 3

Van nature loop je iets meer op de midden- en voorvoet

Met een offset van 7 mm is de Magic Speed 4 het meest geschikt voor hardlopers met een midden- en voorvoetlanding. Offset is het verschil tussen de hak- en voorvoethoogte in een hardloopschoen. Hoe lager de offset, hoe meer je op de middenvoet wordt gestimuleerd.

“De ASICS Magic Speed 4 brengt meer comfort, zodat je hem ook voor dagelijkse trainingen en lange duurlopen kan gebruiken.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Flytefoam Blast Turbo, ontwikkeld door ASICS, een aanzienlijke verbetering biedt ten opzichte van het standaard Flytefoam Blast materiaal? Het biedt 15% meer energieteruggave, waardoor je efficiënter kan hardlopen tijdens korte en lange afstanden. Bovendien is het 10% veerkrachtiger, wat zorgt voor een dynamischer en responsiever gevoel tijdens het hardlopen.

De ASICS Magic Speed 4 in detail

Engineered mesh bovenwerk

dat is ontworpen voor een comfortabele en strakke pasvorm met veel ademend vermogen.

Flytefoam Blast Plus & Flytefoam Turbo

Flytefoam Blast + tussenzool met Flytefoam Turbo is in de midden- en voorvoet geplaatst voor extra energieteruggave.

ASICSGRIP-technologie

ASICSGRIP-slijtzool geeft grip op de weg en de baan.

Carbonplaat

Zit over de volledige lengte van de schoen en geeft je een voortstuwing om sneller en efficiënter hard te lopen.

De missie van ASICS

De afkorting ASICS is gevormd uit de Latijnse uitdrukking “Anima Sana In Corpore Sano”, wat betekent “een gezonde geest in een gezond lichaam”. ASICS wil graag producten creëren die bijdragen aan een gezond en actief leven. Met hun motto “Sound Mind, Sound Body” benadrukt ASICS dat bewegen belangrijk is voor de fysieke én mentale gezondheid.

3kenmerken van de ASICS Magic Speed 4

Opsomming1

Engineered mesh bovenwerk

Het Engineered mesh bovenwerk is ontworpen voor een comfortabele en strakke pasvorm met veel ademend vermogen. Dit bovenwerk bestaat voor 75% uit gerecycled polyester. Het mesh is erg zacht, buigzaam en vrij dun. Het bestaat niet meer uit één laag, maar uit meerdere lagen voor meer steun rondom de middenvoet. Je zit met je voet in de zijwanden van de tussenzool waardoor je meer stabiliteit krijgt tijdens het hardlopen.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Plus en Flytefoam Turbo dempingsmateriaal

De grootste verandering van de Magic Speed zit in de tussenzool. Deze is niet alleen dikker geworden, maar is ook geüpdatet naar het Flytefoam Blast. Dit dempingsmateriaal kennen we onder andere van de bekende ASICS Gel Nimbus en zorgt voor een zachte landing. De middenvoet en voorvoet bevatten een kern van Flytefoam Turbo. Dit materiaal wordt ook gebruikt in de wedstrijdschoenen van ASICS en biedt meer energieteruggave en veerkracht. Daardoor heeft de Magic Speed 4 de perfecte balans tussen een trainingsschoen en een snelle racer.

Opsomming 3

Carbonplaat over de volledige lengte

Tussen twee dempende lagen ligt een carbonplaat over de volledige lengte. Deze verhoogt de stabiliteit van de Magic Speed 4 en creëert een explosieve afzet naar de voorvoet. De positie van de plaat is ook te zien vanaf de buitenkant, want onder het Flytefoam Turbo logo zie je een pijl. Deze pijl laat zien hoe de carbonplaat omhoog buigt.

ASICS Magic Speed 4 of ASICS Noosa Tri 16?

De ASICS Magic Speed 4 en Noosa Tri 16 zijn beiden temposchoenen, maar hebben hun eigen kenmerken. De Magic Speed 4 heeft een veel dikkere tussenzool gekregen waardoor je de schoen kan gebruiken voor dagelijkse duurlopen, maar ook voor je lange afstanden. De Magic Speed 4 heeft bovendien een carbonplaat voor een explosieve afzet. De ASICS Noosa Tri 16 heeft een veel dunnere tussenzool, geen carbonplaat en ook geen superfoam. Daardoor is de Noosa Tri 16 meer geschikt voor kortere afstanden tot 10 km.

De ASICS hardloopschoenen

Wil jij de beste ASICS hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe Advisor.

De Magic Speed 4 maakt onderdeel uit van de “Run Faster” collectie van ASICS, welke jou helpt om in de hoogste versnelling te komen. De ASICS Magic Speed 4 is een veelzijdige temposchoen die je ook als allrounder kan gebruiken.
Wil je een halve of hele marathon zo comfortabel mogelijk lopen? Kies dan voor de ASICS Superblast. Ga je liever voor de beste en snelste wedstrijdschoenen om records mee te verpulveren? Overweeg dan de ASICS Metaspeed Sky of Edge. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte ASICS hardloopschoenen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld ASICS schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende ASICS hardloopschoenen wil afwisselen.

AllroundASICS Gel Nimbus
Tempo/interval – ASICS Magic Speed 4 / ASICS Superblast
Wedstrijd – ASICS Metaspeed Sky en Edge

Goede schoenen, goede sokken

Heb je gekozen voor de ASICS Magic Speed 4? Dan raden wij ook aan om goede hardloopsokken aan te schaffen om blaren te voorkomen en je voeten goed te laten ventileren. De ASICS Performance Run Crew Socks voor zowel dames als heren zijn halfhoge en lichte hardloopsokken. Door de meshopeningen krijg je optimale ventilatie en wordt zweet effectief afgevoerd. Deze sok is verkrijgbaar in verschillende toffe kleuren, welke matchen met de kleur van jouw hardloopschoenen.

ASICS hardloopkleding

Ben je van plan om de ASICS Magic Speed 4 aan te schaffen? Maak je outfit dan compleet met de hardloopkleding van ASICS. In de ASICS Metarun collectie vind je hardloopkleding die gemaakt is voor snelle trainingen én als het net wat warmer weer is. Van luchtige singlets tot comfortabele shorts die veel bewegingsvrijheid geven. Dit is dus de perfecte match met de Magic Speed 4, omdat deze schoen ook gemaakt is voor snellere trainingen.

De ASICS Magic Speed 4 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties ASICS Magic Speed 4

Type schoen
Wedstrijdschoenen
Offset
7 mm ( 35,5 mm hiel / 28,5 mm voorvoet dames / 36,5 mm hiel / 29,5 mm voorvoet heren)
Gewicht
Ca. 210 gram dames / 245 gram heren
Type loper
Neutraal
Type demping
Flytefoam Blast + over volledige lengte van de schoen en Flytefoam Turbo in de mid/voorvoet.

Verwachtingen

“Ik vond de ASICS Magic Speed 3 een fijne temposchoen voor korte trainingen, maar tijdens lange intervalblokken miste ik de demping. Hij was vrij direct en daardoor iets meer geschikt voor korte intervallen zoals 200 en 400 meter. Ik ben benieuwd of de Magic Speed 4 lekkerder loopt tijdens lange intervalsessies, zodat ik hem wellicht kan gebruiken in mijn voorbereiding op de Valencia Marathon die ik 1 december zal gaan lopen.”

Eindsprint

We moeten toegeven dat de ASICS Magic Speed behoorlijk is veranderd. Hij heeft wat meer demping gekregen en is daardoor iets zwaarder geworden. Door de toevoeging van het Flytefoam Turbo krijg je meer energieteruggave en doordat de schoen meer comfort heeft gekregen kan je hem nu ook gebruiken voor langere intervalsessies.

Vergelijkbaar met de ASICS Magic Speed zijn de adidas Adizero Boston en Saucony Kinvara Pro. Dit zijn allemaal allround hardloopschoenen met een carbonplaat en gedeeltelijk bestaande uit superfoam. Dit geeft de schoenen een wat sneller tintje en geeft wat meer energieteruggave als je het tempo wil verhogen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS Magic Speed 4 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal