Skip to main content

Met de Nike Zoom Pegasus Turbo 2 aan je voeten lijkt het bijna alsof al je harde werk vanzelf gaat. Snelle tijden loop je immers niet alleen op raceday. Het begint al bij je trainingssessies, waarin jij jezelf uitdaagt om sneller te gaan. De Nike Zoom Pegasus Turbo 2 kan je hierbij helpen. Het nieuwe model heeft een aantal updates gekregen. In deze blog vertellen wij je precies wat je kunt verwachten van dit model hardloopschoenen.

Shop Nike Zoom Pegasus Turbo 2

De grootste verandering zit voornamelijk in het gewicht. De schoenen wegen namelijk zo’n 227 gram voor heren en ca. 191 gram voor dames. Lichtgewicht hardloopschoenen helpen je om lekkerder te lopen en een betere prestatie neer te zetten. Door het lage gewicht kun je ook simpelweg sneller lopen omdat je minder gewicht aan je voeten hoeft mee te dragen.

Nike Zoom Pegasus Turbo 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Nike Zoom Pegasus Turbo 2
Engineered Mesh bovenwerk
Speciaal ontwikkelde kraag
ZoomX
Flexibele zool

Zo licht als…

De Nike Zoom Pegasus Turbo 2 beschikt over een Engineered Mesh bovenwerk. Dit lichtgewicht materiaal zorgt voor een hoog ademend vermogen waardoor je voeten koel en comfortabel blijven tijdens het lopen. Het Mesh materiaal is zelfs zo licht, dat je er bijna doorheen kunt kijken. De hardloopschoenen hebben een gedeeltelijke binnensleeve vanaf de middenvoet. Dit zorgt ervoor dat de schoenen ook comfortabel blijven aanvoelen tijdens het lopen van lange afstanden. Om de achillespees extra te ondersteunen loopt de speciaal ontwikkelde kraag taps toe bij de voet. De kraag en de tong zijn in vergelijking met de Pegasus 35 Turbo een flink stuk dunner geworden.

Nike Zoom Pegasus Turbo 2
Nike Zoom Pegasus Turbo 2

Het fenomeen Zoom

De nieuwe Turbo 2 bevat Nike’s revolutionaire technologie; de ZoomX-tussenzool. Deze technologie in de zool, die we ook zagen in de Vaporfly NEXT%, biedt zeer responsieve demping voor lange afstanden. Door effectieve schokabsorptie en een zeer hoge energieteruggave loop je een stuk efficiënter dan op de gemiddelde hardloopschoenen. De hardloopschoenen beschikken over een schuine hak. Dit zorgt voor een betere afzet en biedt een soepele overgang bij elke stap.

Ga ervoor

De rubberen buitenzool van de Nike Zoom Pegasus Turbo 2 absorbeert ook de schokken die vrijkomen tijdens het hardlopen. Er zijn kleine aanpassingen geweest in het rubber waardoor de flexibiliteit van de zool is verhoogd. Daarnaast biedt de Zoom Pegasus Turbo 2 je optimale grip op diverse ondergronden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken waar je tijdens je trainingen heen rent. Ook de ruwe paden kun je aan op de Zoom Pegasus Turbo 2. Jij hoeft je alleen maar te focussen op je snelheid en wellicht verbreek je je eigen record.

Nike Zoom Pegasus Turbo 2
Nike Zoom Pegasus Turbo 2

Herkenbaar?

De naam ‘Pegasus’ deed wat vragen opborrelen. Wat zijn de vergelijkingen met het bekende Pegasus model van Nike? De reguliere Pegasus is ontworpen voor je dagelijkse runs en de langere afstanden. Met de Air Zoom Pegasus 36 kun je uitstekend duurlopen uitvoeren. De Turbo 2 daarentegen heeft het herkenbare silhouette van de Pegasus, maar is ontworpen voor je snelle, dagelijkse runs en interval trainingen. Met de Zoom Pegasus Turbo 2 kun je trainen voor snelle wedstrijden en afstanden op hoog tempo.

Need for speed

Nike heeft dit jaar een Fast Pack geïntroduceerd. Een collectie hardloopschoenen waarbij alles draait om snelheid. De collectie bestaat uit de Zoom Pegasus Turbo 2, Zoom Pegasus 36, Zoom Fly 3 en de ZoomX Vaporfly NEXT%. Die laatste heb je wellicht voorbij zien komen tijdens de London Marathon: de snelste schoen ooit!

Lees meer over ZoomX Vaporfly NEXT%

Hoe kunnen we de Nike Zoom Pegasus Turbo 2 het beste omschrijven? Als een snellere versie van de Pegasus 36 (zoals de naam al doet vermoeden)? Of is het een alledaagse versie van de Zoom Vaporfly 4% gecombineerd met het revolutionaire ZoomX foam? Ontdek het zelf!

Je shopt de Nike Zoom Pegasus Turbo 2 hier in onze webshop. Wil je de schoenen liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 227 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Nike Zoom Pegasus Turbo 2

Dames

Nike Zoom Pegasus Turbo 2
Shop dames
Nieuw

Nike Zoom Pegasus Turbo 2

Heren

Nike Zoom Pegasus Turbo 2
Shop heren
Zie ook

Alle
Nike
schoenen

Overzicht

Logo Nike
Shop alle Nike schoenen