Skip to main content

Beat the rain!

Alles over hardlopen in de regen

De herfst is begonnen en dat betekent dat regenachtige dagen onvermijdelijk zijn. Sommige hardlopers vinden het heerlijk, andere blijven het liefst binnen als het regent. Aan je outfit hoeft het in ieder geval niet te liggen.

 

Ga hardlopen in de regen en bescherm je met geschikte schoenen, kleding en accessoires. In het assortiment van All4running vind je zowel waterafstotende als waterdichte hardloopjacks. Maar welke soort beschermt het best? En welke schoenen kun je het beste dragen als er regen op komst is? We leggen uit wat het verschil is tussen waterdicht en waterafstotend, welke schoenen de juiste bescherming bieden en hoe je ervoor zorgt dat je warm en goed zichtbaar blijft.

Waterafstotend

In het assortiment van All4running vind je veel waterafstotende hardloopkleding. Deze kleding beschermt je tegen miezer en lichte regen, maar zal je niet volledig droog houden als je in een stortbui terechtkomt. Dat komt doordat de regen in eerste instantie op de kleding blijft liggen. Maar zodra het teveel wordt, zal het vocht na enige tijd door de kleding dringen. Waterafstotende hardloopkleding beschermt over het algemeen dus goed tegen regen, maar als je langere tijd gaat hardlopen in een flinke bui is het wellicht verstandig te kijken naar een waterdicht hardloopjack.

Shop waterafstotende hardloopkleding

Waterdicht

Als je waterdichte hardloopkleding draagt, weet je zeker dat je optimaal beschermd bent tegen de regen. Ongeacht hoe hard de regen ook is, want waterdichte hardloopkleding is gemaakt van materiaal dat geen vocht doorlaat. Ondanks dat is zulke stof tegenwoordig alsnog ademend en betekent het niet, zoals bij sommige regenjassen, dat waterdicht hardloopjacks nauwelijks lucht doorlaten. De meeste waterdichte hardloopjacks zijn ventilerend, waardoor je niet zomaar oververhit zal raken.

Shop waterdichte hardloopkleding

Gore-tex

Als het gaat om waterdichte hardloopschoenen en kleding komt al snel het merk GORE-TEX naar voren. Het wordt vaak afgekort als GTX en deze drie letters kom je dan ook regelmatig tegen in de naam van een schoenmodel. GORE-TEX materiaal is waterdicht en ademend tegelijk en wordt gebruikt als tussenlaag in de stof van kleding en schoenen. Met name voor hardlopers die vaak in het bos of natte gras lopen zijn schoenen met GTX een uitkomst. Ook in hardloopkleding en accessoires kun je een GTX-laagje terugvinden, wat het hardlopen in de regen comfortabeler maakt.

Meer over GTX

Ook belangrijk: blijf warm en zichtbaar

Met het veranderen van de seizoenen komt niet alleen de regen, maar ook de kou. Regen kan er daarnaast voor zorgen dat je lichaam sneller afkoelt. Koude spieren kunnen blessures veroorzaken en daarom is het van belang om je warm aan te kleden. Met het drie-lagen-systeem bescherm je je lichaam tegen de kou en blijf je comfortabel hardlopen. Nu het sneller donker wordt, is het daarnaast van belang om goed zichtbaar op pad te gaan. Reflecterende elementen en hardloopverlichting helpen je daarbij.

Comfortabel hardlopen

in de kou

Alles over warme hardloopkleding

Veilig hardlopen

in het donker

Alles over verlichting