Skip to main content

De adidas Adizero-family ‘makes you feel fast’. In 2004 besloot adidas dat ze de grenzen van het lopen op tempo wilde verleggen en een nieuwe definitie van ‘fast’ wilde creëren. “Running shoes built to break records”, dat was het idee. Vandaag de dag omvat de adidas Adizero-family meerdere modellen, waaronder allround hardloopschoenen, wedstrijdschoenen en spikes. Onder deze schoenen bevinden zich onder andere de nieuwe Adizero Boston 8 en de Adizero Adios 5. In deze blog vertellen we je meer over deze vederlichte, neutrale hardloopschoenen.

Shop de Boston 8Shop de Adios 5Shop de Adizero Pro

Schoenenontwerper Mr. Toshiaki Omori ontwerpt sinds 1999 hardloopschoenen voor adidas. Hij werkt volgens een inside-out-strategie. Omori gelooft dat de anatomie van de voeten leidend zou moeten zijn voor het ontwikkelingsproces van hardloopschoenen. Hij werkt met mallen van echte voeten om zo de meest gestroomlijnde en precieze pasvorm mogelijk te creëren. Deze technologie wordt bij adidas ‘Microfit’ genoemd en is dan ook terug te vinden in bijna alle Adizero-modellen. Deze precisie gaat hand in hand met eenvoud. De schoenen bevatten enkel materialen, technologieën en demping die je écht nodig hebt.

adidas Adizero Boston 8 & Adios 5 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze modellen hardloopschoenen

adidas Adizero-family
adidas Adizero Boston 8
Engineered Mesh-bovenwerk met Microfit-technologie
Boost-tussenzool
adidas Adizero Adios 5
Celermesh-bovenwerk
Boost-tussenzool met Lightstrike-foam

Bewezen snelheid

Dankzij de precisie en eenvoud waarmee de hardloopschoenen gemaakt worden, zijn alle Adizero-schoenen zeer licht van gewicht en krijgen ze een gestroomlijnde look zonder in te leveren op comfort. Ieder ontwerp draait om elegantie, een pasvorm alsof je een paar sokken aan zou trekken in plaats van schoenen en vooral het kunnen maken van heel veel snelheid. De visie werd: “Als de schoenen je snel laten voelen, ga je ook sneller lopen”. In 2008 liep Haile Gebrselassie de marathon van Berlijn op de allereerste prototypes van de Adizero Adios. Hij verbrak het wereldrecord met 29 seconden en finishte in 2:03:59. Sinds die dag heeft de Adizero-family van adidas al ruim 150 overwinningen op haar naam staan binnen de top van de hardloopwereld. De lijn wordt continue doorontwikkeld. Dit leidt vandaag de dag tot de nieuwe Adizero Boston 8, de Adizero Adios 5 en de splinternieuwe Adizero Pro.

adidas Adizero Boston 8

De Adizero Boston 8

De Adizero Boston 8 zijn hardloopschoenen van hoge kwaliteit met een licht gewicht. Het model valt tussen de categorie ‘allround hardloopschoenen’ en wedstrijdschoenen in. Je kunt ze dragen tijdens het lopen van wedstrijden, maar dankzij de hoge duurzaamheid van de schoenen zijn ze ook zeer geschikt om te gebruiken als snelle trainingsschoenen. Dit veelzijdige model biedt een goede balans tussen stijfheid voor het lopen op snelheid en demping voor het lopen van afstanden. De Boost-tussenzool geeft veel energie terug en biedt effectieve demping. Het Engineered Mesh-bovenwerk met Omori’s Microfit-technologie geeft een goed lockdown gevoel dankzij de precieze pasvorm. Het Torsion System in de zool stimuleert de afwikkeling voor de voeten voor een soepele landing en een energieke afzet.

De adidas Adizero Adios 5

Het Adizero Adios-model is een wedstrijdschoen pur sang. Sinds het prototype uit 2008 is de Adios steeds verder doorontwikkeld. De nieuwe, vijfde editie van de snelle schoen weegt maar zo’n 224 gram (maat US 9 voor heren) en mag dus met recht een lichtgewicht wedstrijdschoen genoemd worden. De Adios heeft een technischer bovenwerk dan de Boston. Het bestaat uit Celermesh-materiaal, wat nog lichter van gewicht is en minder vocht vasthoudt. Ook in de Adios vinden we de Boost-tussenzool voor dat energieke en snelle gevoel. Aan deze Boost-tussenzool is de Lightstrike-technologie toegevoegd. Deze nieuwe technologie komt oorspronkelijk uit de basketballschoenen van adidas. Er wordt foam toegevoegd aan de tussenzool die een optimale balans bevat tussen lichtgewicht demping en responsiviteit. De Continental Rubber-slijtzool biedt je de grip die je nodig hebt en houdt je op de baan. Die Continental Rubber-slijtzool is overigens ook in de Boston 8 terug te vinden.

adidas Adizero Adios 5

Adizero everywhere.

Adizero biedt snelheid voor iedereen. Vanwege het succes van het concept heeft adidas de familie uitgebreid voor verschillende disciplines. De Adizero-family bevat niet enkel allround hardloopschoenen, maar ook wedstrijdschoenen en een heleboel spikes voor verschillende disciplines binnen de atletiek. Denk aan de Adizero Avanti voor snelle middellange of lange afstanden, of juist de Adizero Finesse of korte snelle afstanden. Ook de nieuwe wedstrijdschoen, de Adizero Pro, is een mooie toevoeging aan de snelle collectie.

Zie de volledige Adizero-collectie

Nieuw erelid van de familie

Voordat de Nike Vaporfly haar gezicht liet zien in de marathonwereld was de Adizero Adios zeer populair onder de elite runners. Sinds de komst van de Vaporfly is die populariteit verschoven richting de snelle schoenen van Nike. adidas laat zich niet gek maken en komt met een antwoord: de adidas Adizero Pro, het nieuwste erelid van de Adizero-family. We zien bekende technologieën, zoals Celermesh, Boost, Lightstrike en Continental Rubber, terug in deze innovatieve wedstrijdschoenen. De nieuwe toevoeging is de Carbitex Carbon Plate, die zich tussen de Lightstrike-tussenzool en de Sockliner bevindt. Deze Carbon-plaat biedt flexibiliteit tijdens de landing en een energieke afzet bij de voorvoet. Zo ontstaat een snel en vooruit stuwend gevoel. Het Boost-materiaal vinden we onder de hak, terwijl het energieke en responsieve Lightstrike-foam de rest van demping en energieteruggave in de tussenzool voor haar rekening neemt.

adidas Adizero-family

Compleet plaatje

Carbon is niets nieuws voor adidas, het merk gebruikt het materiaal al sinds de jaren 80 in haar schoenen. Maar nieuwe technologieën stellen het merk nu in staat om verschillende materialen samen te brengen  op een zeer precieze manier, waardoor hardloopschoenen met een minimaal energieverlies geproduceerd kunnen worden. De looks van Adizero Pro zijn gebaseerd op de prototypes van de Adios die Haile Gebrselassie droeg in 2008. Het model zal als hoofd van de Adizero-familie gaan gelden. Je zou de Adizero Boston 8 als je go-to schoen kunnen zien voor je snelle trainingen ter voorbereiding op je wedstrijd, of dit nu een marathon is of een 10km run. De Adizero Adios 5 staat klaar voor je op race-day om je nieuwe record te behalen. Ben je een doorgewinterde wedstrijdloper en wil je de speed demon in je los laten? Dan is de overstap naar de Adizero Pro wellicht een interessante keuze. Wil je meer lezen over de Adizero Pro? Lees dan de blog die volledig is toegewijd aan deze schoen..

Technische specificaties Adizero Boston 8
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 243,8 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround / Wedstrijd
Technische specificaties Adizero Adios 5
Offset
9.5 mm
Gewicht
ca. 224 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Wedstrijd
Nieuw

adidas Adizero
Boston 8

Dames & Heren

adidas Adizero Boston 8
Shop de Boston 8
Nieuw

adidas Adizero
Adios 5

Dames & Heren

adidas Adizero Adios 5
Shop de Adios 5
Zie ook

Alle
adidas
schoenen

Overzicht

adidas logo nieuw
Shop alle adidas schoenen