Skip to main content
On Cloudstratus allround hardloopschoenen
On Cloudstratus running shoes

Productreview

On Cloudstratus 3; Maximale demping voor 5 km tot de marathon

De On Cloudstratus 3 is een echte game changer voor de langeafstandhardloper. Door de dubbele laag Helionfoam en een vernieuwd Speedboard is dit model lichter en comfortabeler dan ooit. Een paar jaar geleden experimenteerde On in het onderzoekslab te Zwitserland met de dubbele CloudTec Helionfoam tussenzool. En nu is dit model uitgegroeid tot echte halve en hele marathonhardloopschoen. Ook zo benieuwd naar de vernieuwingen? Lees het allemaal in ons blog.

Shop damesmodelShop herenmodel
On Cloudstratus allround hardloopschoen

3redenen waarom de On Cloudstratus 3 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent fan van de lange afstanden

De Cloudstratus 3 is een van de meest comfortabele hardloopschoenen van On. Dit komt door de dubbele laag CloudTec-technologie. Hierdoor ervaar je echt het gevoel alsof je op wolkjes loopt. Het Helion superfoam in de zool voelt zeer aangenaam bij het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons.

Opsomming 2

Je zoekt een allround hardloopschoen met een lagere offset

Een van de grote veranderingen van de Cloudstratus 3 is de verlaagde offset. Dit is het verschil tussen de hiel en voorvoethoogte. Dit was 8 mm en is aangepast naar 6 mm. Hierdoor ga je automatisch iets meer op de midden- en voorvoet lopen. Bovendien wordt hierdoor het afwikkelen van de voet makkelijker gemaakt. De meeste hardloopschoenen van tegenwoordig hebben 8 of 10 mm offset.

Opsomming 3

Je hebt een neutrale voetafwikkeling

Dit model is ontworpen voor de neutrale hardloper. Dat betekent dat jouw voet tijdens de afwikkeling niet naar binnenzakt in de standfase. In die fase sta je volledig met je voet aan de grond en ben je bezig met de afwikkeling naar je grote teen. Door de vernieuwde Mapex nylonplaat voel je de zachtheid en voorwaartse rol meteen.

On Cloudstratus hardloopschoenen
On Cloudstratus hardloopschoenen
On Cloudstratus hardloopschoenen
“De Cloudstratus 3 is een van de meest comfortabele hardloopschoenen van On. Dit komt door de dubbele laag CloudTec-technologie.”

Menno Munster – Productexpert

On aan het woord

“Ga je voor demping of prestaties? Ga voor beide. De Cloudstratus 3 evolueert een legende met een vernieuwd Speedboard, nog zachtere demping en innovatieve nieuwe ontwerpkenmerken. Dit is allemaal toegevoegd aan dubbele CloudTec-demping om het comfort te verdubbelen. Zonder je af te remmen.” Kortom bij de On Cloudstratus 3 draait alles om comfort voor het lopen van korte en lange afstanden.

De On Cloudstratus 3 in detail

On Cloudstratus
Technisch mesh bovenwerk

gemaakt van 100% gerecycled polyester.

Helion superfoam

voor zachte landingen en veel comfort bij korte en lange afstanden.

Griprubberen verbindingen

met beter tractiepatroon voor optimale grip en duurzaamheid.

Speedboard in de tussenzool

is gemaakt van een Mapex nylon mix voor maximale demping en verbeterde energieteruggave.

Moet ik kiezen voor de On Cloudstratus 3 of de On Cloudmonster?

De On Cloudstratus 3 en On Cloudmonster zijn beide hardloopschoenen die comfort op nummer 1 hebben staan. Het grote verschil is dat de On Cloudstratus een iets dunnere Heliontussenzool heeft waardoor deze schoen meer allround is in te zetten. De On Cloudmonster is specifiek ontworpen voor rustige en lange duurlopen. Trek de Cloudstratus 3 gerust ook aan voor een interval- of tempotraining.

3kenmerken van de On Cloudstratus 3

Opsomming1

Technisch mesh bovenwerk

Het nieuwe technische mesh bovenwerk voelt zacht om je voeten. Het mesh is voor 100% gemaakt van gerecycled polyester. Wist je dat 23% van de totale Cloudmonster 3 bestaat uit gerecyclede materialen? Dit doet On om duurzame stappen naar de toekomst te zetten. De nieuwe kraag- en tongconstructie heeft een zachte binnenvoering zodat je meteen een luxe gevoel ervaart zodra je voet in de Cloudstratus zet.

Opsomming 2

Speedboard verrijkt met Mapex nylon

Het Speedboard is nu gemaakt van een Mapex-Nylonmix. Dit creert een maximale demping en verbeterde energieteruggave. Mapex is een nylonverbinding die schokbestendig en glasversterkt is. Daardoor heeft de plaat een hoge stijfheid voor energieteruggave en stabiliteit. De offset van de Cloudstratus 3 is aangepast van 8 mm naar 6 mm waardoor de afwikkeling van de voet wordt bevorderd.

Opsomming 3

Helion superfoam

De tussenzool bestaat uit twee lagen Helionmateriaal met de CloudTec-technologie. Hierdoor ervaar je zowel een horizontale als verticale demping tijdens het lopen. De Cloud-elementen, de “wolkjes” die je in de tussenzool ziet, werken samen om de druk die tijdens de impact van de landing ontstaat, te verdelen over de gehele voet.

Wist je dat?

Het Helion foam in de Cloudstratus 3 is gemaakt door een mengsel van EVA en OBC (Olefin). Olefin is een synthetische vezel die samen met het EVA zorgt voor een zachte en veerkrachtige loopervaring. Helionfoam is 16% zachter en heeft 4% meer energieteruggave dan het Zero Gravity dempingsmateriaal, wat is gebruikt in onder andere de Cloudrunner.

Advies voor On schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Wij adviseren de On Cloudmonster voor jouw rustige trainingen en lange afstanden. De On Cloudstratus 3 is een ideale allrounder waarmee je rustige en snelle trainingsruns kunt doen. Zoek jij een schoen voor intervallen en snelle duurlopen? Dan moet je zeker de On Cloudflow overwegen, omdat dit model lichtgewicht en responsief is. Of ben jij van plan om binnenkort een persoonlijk record te lopen op de halve of hele marathon? Ga dan voor de On Cloudboom Echo 3. Deze wedstrijdschoen heeft Speedboard verrijkt met carbon en Helion HyperFoam voor maximale energieteruggave.

De On Cloudstratus 3 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de On Cloudstratus 3 voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken On Cloudstratus 3

Offset
6 mm
Gewicht heren
Ca. 290 gram
Gewicht dames
Ca. 250 gram
Schoentype
Neutraal

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

De On allround schoenencollectie

De On allround schoenencollectie bestaat uit modellen met Zero Gravity en Helionfoam. Het Helionfoam is wat zachter en veerkrachtiger dan Zero Gravity. Het voordeel van Zero Gravity is dat deze modellen een verhoogde stabiliteit hebben. De Zero Gravity hardloopschoenen zijn de On Cloudflyer en On Cloudrunner. Koop de Cloudrunner vooral als je net bent begonnen met hardlopen of als je vooral 5 en 10 km afstanden aflegt. De Cloudflyer is nog wat stabieler dan de Cloudrunner en heeft nog wat meer demping. Overweeg deze On hardloopschoen voor de lange afstanden boven de 10 km. De Cloudmonster en Cloudstratus zijn hardloopschoenen met Helionfoam en zijn daardoor wat lichter, zachter en met wat meer energieteruggave.

Eindsprint

Door de lagere offset, vernieuwde Mapex nylonplaat en technisch mesh bovenwerk is de Cloudstratus 3 een echte allround hardloopschoen geworden met een premium gevoel. Ervaar het luxe, dempende gevoel onder je voeten als je langer dan 10 km gaat lopen. Ook goed nieuws is dat deze aanpassingen de Cloudstratus 3 zo’n 15 gram gewichtsbesparing heeft opgeleverd.

De On Cloudstratus 3 is vergelijkbaar met de Saucony Triumph 21 en ASICS Gel-Nimbus 25. Dit zijn ook neutrale hardloopschoenen met veel demping voor dagelijkse trainingen. De On Cloudstratus 3 is minder geschikt voor wedstrijden. Kies dan de On Cloudboom Echo 3, want dit model heeft superfoam en een carbonplaat voor een extra snelheidsimpuls.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudstratus 3 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.