Skip to main content
Mizuno Wave Horizon 7 allround hardloopschoen
Mizuno Wave Horizon 7 hardloopschoen

Productreview

Mizuno Wave Horizon 7 – Comfort waar je naar zoekt

Stap in de nieuwste Mizuno Wave Horizon 7 en ervaar comfort voor elke run. Mizuno heeft opnieuw de lat verhoogd met deze 7e versie van de bekende Wave Horizon serie. Ontworpen om te voldoen aan de behoeften van overpronerende hardlopers die fan zijn van lange afstanden. Met een volledige update van veter tot slijtzool heeft Mizuno flink uitgepakt. In deze review nemen wij jou mee in de vernieuwingen, prestaties en technologieën van de Mizuno Wave Horizon 7.

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
Mizuno Wave Horizon 7

3redenen waarom de Mizuno Wave Horizon 7 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je hebt een gemiddeld tot zwaarder postuur

De Mizuno Wave Horizon 7 is ontworpen voor de hardloper met een gemiddeld tot zwaarder postuur. De schoen biedt namelijk een stevige ondersteuning en is stabieler geworden dan de vorige versie door een 2 mm bredere hiel en 9 mm bredere middenvoet. Daardoor sta je als het ware op een breder platform en ervaar je een goede stabiliteit bij elke stap die je zet.

Opsomming 2

Je zoekt een lange afstandsschoen met antipronatie

Trek de Wave Horizon 7 vooral aan voor een herstelloopje, dagelijkse duurloop of lange afstand. De tussenzool bestaat namelijk uit twee foamlagen gemaakt van EVA. Daardoor ervaar je een zachte landing bij de hiel en voorvoet, maar tegelijkertijd een stabiele loopervaring door een iets steviger foam aan de onderkant van de schoen. De tussenzool is nu 3 mm dikker gemaakt ten opzichte van de Horizon 6 waardoor je meer demping dan ooit ervaart.

Opsomming 3

Je bent een beginnende hardloper

Als je begint met hardlopen zoek je vooral een betrouwbare en comfortabele hardloopschoen en dat is de Mizuno Wave Horizon 7 zeker. Aangezien je nog niet gewend bent aan de belasting van het hardlopen is het prettig om net even wat meer demping en ondersteuning te hebben dan de gemiddelde hardloopschoen. Daardoor kan je het hardlopen op een plezierige manier opbouwen. Doordat de Mizuno Enerzy Core foam direct onder de hiel is geplaatst ervaar je tijdens de haklanding ultiem comfort.

Mizuno Wave Horizon 7
Mizuno Wave Horizon 7 antipronatieschoenen
Mizuno Wave Horizon 7 hardloopschoen
“De Mizuno Wave Horizon is de luxere variant van de Wave Inspire en biedt hardlopers een zachte en verende loopervaring. Kortom een ideale hardloopschoen voor de langere afstanden.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Mizuno Wave Horizon 7 is de ondersteunende versie van de Mizuno Wave Sky 7. Beide schoenen zijn voorzien van de Mizuno Foam Wave technologie. Hierbij zijn twee EVA-foams golvend op elkaar gelegd. Bij iedere stap die je zet zal de landing deels worden opgevangen en volgt er een springveereffect door de golvende foams.

De Mizuno Wave Horizon 7 in detail

Mizuno Wave Horizon 7
Smooth Stretch Woven-bovenwerk

geeft stretch bij de voorvoet en zorgt voor ademend vermogen.

Mizuno Enerzy Core toplaag

voor direct comfort in de hiel en voorvoet tijdens de landing en afzet.

Mizuno Enerzy foam in wave constructie

bij de onderste laag om stabiliteit te creëren.

X10-slijtzool

is gemaakt van carbon en biedt extreme duurzaamheid en tractie.

Mizuno Wave Inspire versus Wave Horizon

De Mizuno Wave Horizon is de grote en zachtere broer van de Wave Inspire. De Mizuno Wave Inspire heeft een Wave Plate gemaakt met plastic, waardoor de schoen reactiever is. Dat maakt de schoen iets geschikter voor duurlopen en tempotrainingen. De Wave Horizon maakt gebruik van Foam Wave technologie waardoor de schoen veel zachter aanvoelt, wat prettig is als je lange afstanden gaat lopen.

3kenmerken van de Mizuno Wave Horizon 7

Opsomming1

Smooth Stretch Woven bovenwerk

Het Smooth Stretch Woven bovenwerk biedt meer ademend vermogen bij de voorvoet dan voorheen. Bij lange afstanden zullen je voeten iets gaan uitzetten en dan is het prettig als het bovenwerk een beetje mee strectch met je voeten. Hierdoor worden drukpunten en blaarvorming voorkomen.

Opsomming 2

Tussenzool verhoogd met 3mm

De Wave Horizon 7 treedt nu officieel toe tot de club “maximale demping hardloopschoenen”. Dit zijn schoenen met een zooldikte van minimaal 40 mm. De hiel is nu 41 mm en voorvoet 33 mm, wat resulteert in een 8 mm offset. Daardoor is de schoen zowel geschikt voor een haklander als midden- en voorvoetloper. In de hiel en voorvoet is het Mizuno Enerzy Core foam geplaatst, terwijl de onderste laag Enerzy foam zorgt voor stabiliteit bij elke stap die je zet. Ten opzichte van de voorganger heeft de onderste laag meer korte foamlagen voor meer support bij overpronatie.

Opsomming 3

Breder platform van de slijtzool

“Hoe breder de schoen, hoe stabieler hij wordt”; dit geldt ook voor de Wave Horizon 7. Het hielgedeelte van de schoen is 2 mm breder gemaak terwijl de middenvoet maar liefst 9 mm breder is dan voorheen. De flexgroeven in de voorvoet zorgen voor een soepele afwikkeling naar de tenen. Dankzij X10-carbonrubber ben je verzekerd van een goede duurzaamheid en grip in alle weersomstandigheden.

Alles over het Mizuno Enerzy Core foam

Een hardloopschoen wordt pas goed als de demping goed is. Dit geldt ook voor de Mizuno Wave Horizon. Maar wat maakt deze schoen zo comfortabel? De magie ligt in het Mizuno Enerzy Core foam wat onder de hiel en voorvoet is geplaatst. Dit dempingsmateriaal is 293% zachter en biedt 56% meer energieteruggave dan het EVA foam (U4ic genoemd) wat Mizuno in het verleden gebruikte in hun allround hardloopschoenen.

De Mizuno Wave Horizon 7 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Mizuno Wave Horizon 7

Offset
8 mm
Gewicht
Ca. 335 gram dames
Type loper
Overpronerende hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
Mizuno Enerzy + Mizuno Enerzy Core

De Mizuno allround hardloopschoenencollectie

Wil jij de beste Mizuno hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan eenvoudig doen via onze shoe advisor. Ben je op zoek naar een allround hardloopschoen met comfort en ondersteuning? Dan ben je aan het juiste adres bij de Mizuno hardloopschoenencollectie. De meest populaire neutrale schoenen zijn de Mizuno Wave Rider en Wave Sky. De Sky heeft wat meer demping en comfort voor lange afstanden, terwijl de Wave Rider de meest veelzijdige hardloopschoen is. Mocht je een overpronerende loopstijl hebben, dan kan je beter kiezen voor de Wave Inspire of Wave Horizon. De Wave Horizon 7 is de betrouwbare lange-afstandspartner. En tot slot is de Mizuno Wave Inspire het meest geschikt voor de overpronende hardloper die een lichte ondersteuning nodig heeft.

Voorbeeld Mizuno schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Mizuno hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – Mizuno Wave Horizon 7

Tempo/intervalMizuno Wave Rebellion Flash

WedstrijdMizuno Wave Rebellion Pro

Mizuno Wave Horizon 7 productmatrix

Eindsprint

Dikkere tussenzolen, bredere platformen en meer comfort onder je voeten tijdens het hardlopen. We zijn er inmiddels aan gewend. Het is positief om te zien dat Mizuno de Wave Horizon compleet op de schop heeft gedaan zodat hij nu nog comfortabeler is. Met een zooldikte van ruim 40 mm ervaar je een zachte, aangename demping bij het lopen van korte en lange afstanden. Groot pluspunt is de verbeterde stabiliteit, waardoor de schoen voor meer hardlopers geschikt is.

De Mizuno Wave Horizon 7 is vergelijkbaar met de ASICS Kayano 30 en de Brooks Beast GTS23. Beiden zijn allround hardloopschoenen met een stevige ondersteuning en veel demping. De Wave Horizon 7 is minder geschikt voor tempotrainingen en wedstrijden door het wat zwaardere gewicht van circa 335 gram. Ben je op zoek naar een allround hardloopschoen met wat meer grondcontact? Kies dan voor de Mizuno Wave Inspire 19.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Horizon 7 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.