Skip to main content

Ontdek Altra Trail

Het Amerikaanse merk Altra onderscheidt zich al een paar jaar door de Zero Drop technologie, de brede pasvorm en de comfortabele demping. Wist je echter dat Altra ook een ijzersterke trailcollectie heeft? Van de lichtgewicht trailschoen voor wedstrijden tot de allrounder waarmee je elke trailrun kunt afleggen. In deze koopgids leer je meer over de verschillende trailschoenen van Altra. Wat voor trailrun heb jij binnenkort op de planning staan?

Bekijk de Altra trailcollectie

Over Altra Trail

De Altra trailschoenen zijn ontworpen voor avontuurlijke hardlopers die zich graag buiten de gebaande paden wagen en de uitdaging van het trailrunnen omarmen. Of je nu over ruig terrein, steile hellingen of kronkelende singletracks rent, Altra trailschoenen bieden de grip, stabiliteit en bescherming die je nodig hebt om elke trail te overwinnen.

Met hun kenmerkende FootShape Toe Box geven Altra trailschoenen je tenen de ruimte om natuurlijk te spreiden en te bewegen. Dit zorgt voor meer stabiliteit en comfort tijdens lange en veeleisende trails. De Zero to Low Drop technologie stimuleert een landing naar de mid- en voorvoet. Daardoor ervaar je een natuurlijke afwikkeling van de voet en loop je met souplesse tijdens beklimmingen en afdalingen.

In de trailschoenencollectie van Altra vind je de lichtgewicht Superior voor korte en snelle trailruns, maar ook de Altra Olympus voor wanneer je urenlang op de trails gaat hardlopen. Wat je keuze ook is, de Altra trailschoenen zijn de perfecte metgezel voor elke trailrun. Trek de natuur in en daag jezelf uit met Altra aan je zijde.

"Of je nu over ruig terrein, steile hellingen of kronkelende singletracks rent, Altra trailschoenen bieden de grip, stabiliteit en bescherming die je nodig hebt om elke trail te overwinnen."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Het verhaal van Altra begon met twee fanatieke hardlopers, Golden Harper en Brian Beckstead, die vonden dat traditionele hardloopschoenen niet voorzagen in de behoeften van veel hardlopers. In 2009 gingen deze twee hardlopers samenwerken en richtten ze Altra op met als doel om een hardloopschoen te creëren die de natuurlijke loopbeweging ondersteunt. Dit doen ze door hun FootShape Toe Box en Zero Drop platform.

Altra pasvormen

Bij Altra schoenen zijn er verschillende footshapes die speciaal zijn ontworpen om de natuurlijke vorm van de voet na te bootsen en een comfortabele, stabiele pasvorm te bieden. Hier volgt een uitleg over de verschillende footshapes van Altra:

Opsomming 1

Original Footshape™

Dit is het breedste en meest ruimtelijke footshape ontwerp van Altra. Het biedt de tenen veel ruimte om te spreiden, wat zorgt voor een natuurlijke, comfortabele positie. Dit ontwerp is ideaal voor hardlopers en wandelaars die een bredere voorvoet hebben of die graag meer ruimte willen voor hun tenen.

Opsomming 2

Standard Footshape™

Dit ontwerp biedt een iets minder brede pasvorm in vergelijking met de Original Footshape™, maar blijft toch trouw aan het natuurlijke, anatomische ontwerp van de voet. Het biedt voldoende ruimte voor de tenen om zich vrij te bewegen, terwijl het iets meer aansluitend is voor een stabielere pasvorm. Dit ontwerp is geschikt voor mensen met een gemiddelde voetbreedte.

Opsomming 3

Slim Footshape™

Dit is het smalste footshape ontwerp van Altra. Het biedt een nauwsluitende pasvorm zonder de tenen te beperken, wat zorgt voor een strakke, prestatiegerichte pasvorm. Dit ontwerp is ideaal voor mensen met een smalle voet of voor degenen die de voorkeur geven aan een nauwere, meer omsluitende pasvorm tijdens hun activiteiten.

Voordelen van Altra Footshape™ ontwerpen

  • Natuurlijke teenpositie
    De brede teenbox stelt de tenen in staat om zich op een natuurlijke manier te spreiden, wat helpt om de balans en stabiliteit te verbeteren.
  • Comfort
    Meer ruimte voor de tenen helpt om drukpunten en ongemakken te verminderen, wat vooral belangrijk is tijdens lange runs of wandelingen.
  • Voorkoming van blessures
    Het ontwerp helpt om overpronatie en andere voetproblemen te voorkomen door de natuurlijke voetbeweging te bevorderen.
  • Prestatieverbetering
    Een natuurlijkere voetpositie kan helpen bij het verbeteren van de looptechniek en efficiëntie.

De verschillende footshapes van Altra zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften en voorkeuren van hardlopers en wandelaars, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om een schoen te vinden die perfect past bij hun voeten en hun activiteiten.

De Altra trailschoenen op een rijtje

Welke Altra trailschoen moet je kiezen? Dit is afhankelijk van wat voor type trailrunner je bent en wat voor trailrun je gaat lopen. Veel hoogtemeters of juist ook veel op verharde ondergronden? Altra heeft verschillende trailschoenen met allemaal hun eigen specifieke voordelen en eigenschappen.

Opsomming 1

Altra Lone Peak

Allround

Dit is de meest Populaire trailschoen van Altra. Dat komt door zijn betrouwbare en veelzijdige karakter. Dit model is geschikt voor alle afstanden en alle type trainingen op de onverharde paden. Laat geen obstakel je tegenhouden met deze allround trailschoen die door de MaxTrac slijtzool ook de grip geeft die je nodig hebt.

Fit: Original Offset: 0 Zool: 25 mm
Foam: Altra EGO Slijtzool: MaxTrac Gewicht: ca. 261 gr dames / 314 gr heren
Shop de Altra Lone Peak
Opsomming 2

Altra Olympus

Allround + Ultra

De Altra Olympus is special ontworpen voor het lopen van lange afstanden. Bij het lopen van 50 km of meer wil je trailschoenen die continu gerichte demping geven. Het avontuur wacht op je met deze trailschoen, klaar om je te begeleiden op ruige ondergronden. Door de dikke tussenzool en de Vibram Megagrip slijtzool ervaar je extreem goede demping en grip voor lange afstanden.

Fit: Original Offset: 0 Zool: 33 mm
Foam: Compressie EVA Slijtzool: Vibram Megagrip Gewicht: ca. 295 gr dames / 350 gr heren
Shop de Altra Olympus
Opsomming 3

Altra Outroad

Road-to-trail

De Altra Outroad is een multifunctionele schoen die kan worden beschouwd als een echte road-to-trail schoen. Dit model biedt goede demping op de weg en perfecte grip op onverharde paden. Deze schoen is comfortabel genoeg om dus een stuk verhard te lopen naar het bos en dan te profiteren van de optimale grip op de onverharde paden. Ontdek nieuwe trailpaden met deze hybride trailschoen.

Fit: Slim Offset: 0 Zool: 27 mm
Foam: Altra EGO MAX Slijtzool: MaxTrac Gewicht: ca. 246 gr dames / 303 gr heren
Shop de Altra Outroad
Opsomming 4

Altra Timp

Allround

Met zijn veelzijdige karakter is de Altra Timp de ideale allrounder voor al je trailruns. De schoen beschikt over alle eigenschappen om een betrouwbare schoen te zijn voor iedere type trail en afstand. Geniet van de perfecte balans tussen grip, bescherming en stabiliteit. Verken ongerepte natuurgebieden met deze trailschoen!

Fit: Standard Offset: 0 Zool: 29 mm
Foam: Altra EGO MAX Slijtzool: Vibram Megagrip Gewicht: ca. 243 gr dames / 277 gr heren
Shop de Altra Timp
Opsomming 5

Altra Mont Blanc

Snelheid/wedstrijden

Op zoek naar een snelheidsimpuls voor je trailruns? Ga dan voor de Altra Mont Blanc. Deze trailschoen is ideaal voor lange wedstrijden en duurlopen in een hoger tempo. De Altra Mont Blanc is een neutrale trailschoen en is een uitstekende keuze voor hardloopwedstrijden en snelle trainingen op de trail. Het avontuur wacht op je met deze trailschoen, klaar om je te begeleiden op ruige ondergronden!
De Mont Blanc heeft ook een speciale editie met een BOA-vetersysteem; een systeem waarmee je snel je schoenen aan en uit kunt trekken. Er is een roestvrijstalen draad bevestigd aan een mechanische draaiknop waarmee je de veters kunt aanspannen, klikken en loslaten.

Fit: Standard Offset: 0 Zool: 30 mm
Foam: Altra EGO MAX Slijtzool: Vibram LiteBase Gewicht: ca. 197 gr dames / 280 gr heren
Shop de Altra Mont Blanc
Opsomming 6

Altra Mont Blanc Carbon

Snelheid/wedstrijden

Carbon in een trailschoen? Ja je hoort het goed. De Altra Mont Blanc is de ultieme wedstrijdschoen met superfoam en een carbonplaat voor maximale snelheid en energieteruggave op de trails. Dit is de perfecte schoen voor afstanden tot en met de marathon op de trail, maar ook voor lange duurlopen in een hoog tempo. Je zou deze trailschoen zelfs kunnen kiezen voor je ultra-trailavonturen, door de zachte en responsieve demping. Bovendien zorgt de Carbitex carbonplaat voor een extra snelheidsimpuls.

Fit: Original Offset: 0 Zool: 29 mm
Foam: Altra EGO MAX en EGO PRO Slijtzool: Vibram Megagrip met Litebase Gewicht: ca. 249 gr dames / 309 gr heren
Shop de Altra Mont Blanc Carbon
Opsomming 7

Altra Superior

Allround + snelheid

Wil je een minimalistische trailschoen die geschikt is voor korte en lange trailruns? Overweeg dan de Altra Superior. Deze schoen is gemaakt om veel hoogtemeters te trotseren en uitdagende ondergronden zoals blubberpaden of trails met veel keien te belopen. Door de rotsplaat in de zool zijn je voeten altijd beschermd tegen scherpe stenen.

Fit: Standard Offset: 0 Zool: 21 mm
Foam: Altra EGO Slijtzool: MaxTrac Gewicht: ca. 229 gr dames / 269 gr heren
Shop de Altra Superior
Opsomming 8

Altra Experience Wild

Road-to-trail

De Altra Experience Wild is een hybride trailschoen die geschikt is voor al je offroad avonturen. Loop gerust op de verharde paden en maak dan gebruik van de MaxTrac slijtzool met noppenprofiel voor de perfecte grip op onverharde paden. Met de Experience Wild haal je een betrouwbare allround trailschoen in huis. Door de hogere offset van 4 mm is dit model wat toegankelijker voor het grote publiek dat de overstap naar Zero Drop wellicht iets te veel vindt.

Fit: Standard Offset: 4 mm Zool: 32 mm
Foam: Compressie EVA Slijtzool: MaxTrac Gewicht: ca. 246 gr dames / 283 gr heren
Shop de Altra Experience Wild

Altra trailschoenensale

Bij All4running vind je de gehele Altra trailschoenencollectie in meerdere kleuren en stijlen. All4running heeft Altra trailschoenen voor heren en dames. Sommige zijn nu in de sale. Deze modellen zijn met extra korting vanwege de oude kleurcollectie.

Met de Altra trailcollectie ben jij klaar voor al jouw onverharde avonturen. Heb je vragen over een van onze Altra trailproducten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste Altra trailschoenen en accessoires.