Skip to main content
Saucony Trail

Trail  > Saucony trail

Trail

Ontdek de Saucony trailcollectie

Trailrunning biedt een unieke ervaring die meer vraagt dan enkel fysieke kracht en uithoudingsvermogen; het vraagt ook om de juiste uitrusting. In de missie om de ideale mix van comfort, bescherming en performance te vinden, heeft Saucony een trailrunninglijn gecreëerd die elke loper, van de beginner tot de professional, naar een hoger niveau tilt. Dankzij de toepassing van vernieuwende technologieën en slimme ontwerpen streeft Saucony ernaar om schoeisel en kleding aan te bieden die zelfs de meest uitdagende paden de baas kunnen, zonder in te boeten op lichtheid en draagcomfort. Deze blog neemt je mee naar het hart van Saucony’s trailrunningcollectie.

Bekijk de Saucony trailcollectie

Over Saucony Trail

De trailrunning collectie van Saucony omvat een breed assortiment aan schoenen, kledingstukken en accessoires, elk ontworpen om de unieke uitdagingen van ruw terrein het hoofd te bieden. Deze serie bevat schoenen uitgerust met Saucony’s hoogwaardige foams en zolen met superieure PWRTRAC grip, die samen zorgen voor ongeëvenaard comfort en stabiliteit op verschillende soorten ondergrond. Het geavanceerde bovenmateriaal biedt bescherming tegen scherpe voorwerpen en de waterdichte uitvoeringen zorgen ervoor dat je voeten droog en comfortabel blijven. Geschikt voor trailrunners van alle niveaus, van beginners tot veteranen, belooft deze collectie uitmuntende prestaties in elk landschap. Ieder product in de Saucony trailrunningreeks staat voor innovatie en duurzaamheid, met een design dat perfect aansluit op de vereisten van de hedendaagse trailloper.

Saucony Pergerine 13 hardloopschoenen
Saucony Peregrine 13
"De Saucony Trail collectie biedt een hele mooie mix van trailschoenen en kleding voor zowel korte, lange, snelle en langzame trailruns."

Menno Munster – Productexpert

De Saucony trailschoenen op een rijtje

Welke Saucony trailrunningschoen het beste bij jou past is afhankelijk van het doel dat je hebt met trailrunnen. Saucony heeft een brede range aan trailrunschoenen, voor korte en lange runs, voor snelheid en voor duurtempo’s.

Snelle trailschoenen van Saucony

De schoenen uit de Endorphin-lijn zijn het meest gericht op snelheid en maken gebruik van de beste foams en Speedroll-technologie.

Opsomming 1

Saucony Endorphin Edge

Een dikke laag van het beste PWWRUN PB-foam van Saucony in combinatie met een Carbitex carbonplaat zorgt voor de meeste energieteruggave van alle trailschoenen van Saucony. Een lichtgewicht bovenwerk dat water snel afvoert maakt dit de beste optie is voor korte en lange trailraces.

Offset: 8 mm (35 mm hiel / 29 mm voorvoet). Gewicht: ca. 228 gr dames / 255 gr heren.
Shop de Saucony Endorphin Edge
Opsomming 2

Saucony Endorphin Rift

De Endorphin Rift heeft geen carbonplaat maar wel een fijne en dikke PWRRUN PB-tussenzool. Het bovenwerk zit als een sok om je enkel zodat er geen gruis in je schoen komt. Dankzij de Speedroll-technologie heb je een soepele afwikkeling en blijf je heerlijk doorrollen. De Endorphin Rift is geschikt voor zowel wedstrijden als snelle trainingen.

Offset: 4 mm (33mm hiel / 27 mm voorvoet). Gewicht: ca. 207 gr dames / 244 gr heren.
Shop de Saucony Endorphin Rift

Allround trailschoenen van Saucony

Opsomming 1

Saucony Xodus Ultra 3

Zoals de naam al doet vermoeden is de Xodus Ultra gemaakt voor lange trailruns tot en met ultra aan toe. De tussenzool geeft veel demping en ondersteuning. De combinatie van het PWRRUN PB-foam met het PWRRUN-frame geeft extra duurzaamheid en bescherming in combinatie met de sidewalls en het brede platform.

Offset: 4 mm (36 mm hiel / 30 mm voorvoet). Gewicht: ca. 249 gr dames / 288 gr heren. Noppen: 4,5 mm.
Shop de Saucony Xodus Ultra
Opsomming 2

Saucony Peregrine 14

De Peregrine 14 is een veelzijdige trailschoen met een lage drop van 4 millimeter. Je hebt relatief veel gevoel met de grond en door de 5 millimeter noppen heb je grip op elk terrein. De Peregrine is daarom een heerlijke vlotte schoen voor je dagelijkse trailruns.

Offset: 4 mm (28 mm hiel / 24 mm voorvoet). Gewicht: ca. 242 gr dames / 267 gr heren. Noppen: 5 mm.
Shop de Saucony Peregrine 14
Opsomming 3

Saucony Blaze TR

De Saucony Blaze lijkt veel op de Peregrine maar heeft een wat dikkere zool. De noppen zijn ook wat lager waardoor deze schoen het beste werkt op hardere ondergronden. Het is ook een fijne schoen om op te wandelen, mede dankzij de iets hogere offset.

Offset: 8 mm (35,5 mm hiel / 27,5 mm voorvoet). Gewicht: ca. 224 gr dames / 269 gr heren. Noppen: 4 mm.
Shop de Saucony Blaze TR
Opsomming 4

Saucony Aura TR

De Saucony Aura trail is een fijne schoen voor wie wil beginnen met trailrunnen. De VERSARUN-tussenzool is iets steviger dan het PWRRUN-foam in de andere Saucony modellen, maar geeft voldoende comfort voor korte runs of wandelingen. De noppen zijn puntig zodat ze zich goed ingraven in de ondergrond.

Offset: 8 mm (31 mm hiel / 23 mm voorvoet). Gewicht: ca. 249 gr dames / 272 gr heren. Noppen: 4,5 mm.
Shop de Saucony Aura TR

Road-to-trailschoenen van Saucony

Opsomming 1

Saucony Ride TR

Als je op zoek bent naar een trailschoen waarmee je ook comfortabel stukken over de verharde weg kunt lopen, dan is er ook een speciale trailversie van de Saucony Ride. Dit geeft het comfort van een gewone hardloopschoen en door de speciale slijtzool die geschikt is voor zowel de weg als de trails kun je er alle kanten mee op.

Offset: 8 mm (35 mm hiel / 27 mm voorvoet). Gewicht: ca. 254 gr dames / 296 gr heren. Noppen: 3,5 mm.
Shop de Saucony Ride TR

Trailschoenen van Saucony met GORE-TEX

Trailschoenen worden vaak gebruikt in uitdagende omstandigheden. De kans dat je natte voeten krijgt is daarom groter. Gelukkig heeft Saucony hier rekening mee gehouden in de trailcollectie. Zo zijn er speciale GORE-TEX-varianten van de Peregrine, de Ride TR en de Aura TR. Het speciale membraan zorgt ervoor dat het water niet naar binnenkomt, maar de waterdamp van je voeten wel naar buiten kan.

Shop Saucony trailschoenen met GORE-TEX

Saucony trailkleding

Met de juiste kleding ben je als trailrunner goed voorbereid op verschillende weersomstandigheden. De broeken, zoals de Explorer Utility 6 Inch Short (damesheren), hebben extra opbergmogelijkheden zodat je alles wat je nodig hebt mee kunt nemen. Je herkent de trailkleding van Saucony aan het woord Explorer in de naam.

Shop Saucony trailkleding

Eindsprint

Met de Saucony trailcollectie ben jij klaar voor al jouw onverharde avonturen. Heb je vragen over een van onze Saucony trailproducten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste Saucony trailschoenen en accessoires.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg ons dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal