SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 60% ⟩

Altra Provision 6 Dames

Vanaf € 86,95 MSRP: Normale prijs € 149,95 42% korting!
Gratis verzending
De Provision 6 zijn allround hardloopschoenen voor zowel neutrale als pronerende lopers. De Provision is een zeer geschikte schoen voor je ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
AL0A5488681
Merk
Altra
Kleur
Multi
Artikelgroep
Allround hardloopschoenen
Schoentype
Antipronatie
Offset
0 mm
Gewicht
ca. 261 gram
Geslacht
Dames
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving Altra Provision 6 Dames

De Provision 6 zijn allround hardloopschoenen voor zowel neutrale als pronerende lopers. De Provision is een zeer geschikte schoen voor je dagelijkse, ontspannen run of langere duurloop op een gemiddeld tempo. De hardloopschoenen van Altra staan bekend om hun 0 mm offset en anatomische gevormde voorvoet. Dit ontwerp is volledig gericht op de natuurlijke beweging van de voeten tijdens het lopen. Door dit ontwerp worden de voeten sterker.

Het bovenwerk van technisch-mesh ventileert goed en houdt je voeten koel en fris tijdens het lopen. Zeker tijdens het lopen van langere afstanden geeft dit een comfortabel gevoel. Roosterachtige groeven in de Innerflex™ middenzool maken het mogelijk dat je voet kan buigen tijdens je run. De GuideRail™ biedt extra ondersteuning bij de middenvoet, maar alleen wanneer dat nodig is. De FootPot™ buitenzool past zich aan aan jouw ondervoet voor een natuurlijke beweging.

De voorvoet geeft voldoende ruimte voor de tenen om vrij te bewegen. De 0 mm drop stimuleert zoals gezegd het natuurlijke looppatroon. Als je een gevoelige achillespees hebt of gewend bent aan een hoge offset kan dit flink wennen zijn. Het is ook niet voor iedereen weggelegd. Maak je graag kilometers en vind je een lage offset fijn? Wil je je looppatroon ook zo natuurlijk mogelijk houden? Dan is de Altra Provision 6 een goede keuze.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23913klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.