Drinksystemen

sort-descending

Drinksystemen voor lopers en trailrunners

Tijdens het hardlopen is het handig om drinken bij de hand te hebben. Zeker als je langere afstanden gaat lopen is drinken essentieel. De manier waarop je water kunt nuttigen tijdens een run is steeds meer ontwikkeld. Door een heuptas te dragen, kan je altijd bidons meenemen zonder dat het in de weg zit. Op een heuptas zit meestal ook nog een zak met een rits waarin je nog andere spullen mee kan nemen, zoals sportrepen of sportgels.

Onder drinksystemen voor hardlopers kun je verschillende producten verstaan. Zo vind je in de webshop een drinkgordel met 1, 2 of 4 waterflesjes, maar ook verschillende drinkflesjes die je aan een gordel kunt bevestigen. Als je gaat hardlopen met een waterfles wil je geen hinder ervaren en daarom gebruiken trailrunners of ultralopers een drinkgordel. Hiermee kun je gemakkelijk een drinkflesje pakken, drinken en weer opbergen. 


Een andere optie om drinken mee te nemen tijdens het lopen is het dragen van een handschoen waar de fles in vast wordt gehouden, zodat de fles niet hoeft te worden vastgepakt. Daarnaast zie je tegenwoordig steeds meer flexibele drinkflesjes. Salomon biedt zachte, knijpbare drinkflessen aan van 150ml, 250ml, 500ml of meer inhoudt aan. Met een handig plastic strookje kun je het gemakkelijk drinken tijdens je run.