SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 42% ⟩

ASICS Fuji Lite 3 Heren

Vanaf € 105,95 MSRP: Normale prijs € 139,95 24% korting!
Gratis verzending
 • ASICS Fuji Lite 3 Heren
 • ASICS Fuji Lite 3 Heren
 • ASICS Fuji Lite 3 Heren
De ASICS Fuji Lite 3 is een trailschoen voor de neutrale hardloper. Deze lichtgewicht trailschoen is geschikt voor het lopen van trailruns ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
1011B467-401
Merk
ASICS
Kleur
Multi
Artikelgroep
Trailschoenen
Schoentype
Neutraal
Offset
4 mm
Geslacht
Heren
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving ASICS Fuji Lite 3 Heren

De ASICS Fuji Lite 3 is een trailschoen voor de neutrale hardloper. Deze lichtgewicht trailschoen is geschikt voor het lopen van trailruns op een gemiddeld tot hoog tempo. Door de ASICS Grip slijtzool ervaar je een goede grip tijdens het lopen op onverharde paden.

Wat zijn de updates ten opzichte van de voorganger? Deze 3e editie heeft wat meer focus op het gebied van duurzaamheid. Zo bestaat het bovenwerk en de FLYTEFOAM ECO-tussenzool uit gerecyclede materialen. Het OpenMesh-bovenwerk met 3D print beschermlagen laat de voet goed ademen en beschermt tegelijkertijd tegen stenen en takken. De schoenlip is voorzien van een zakje waar je de veters in kunt opbergen.

De FLYTEFOAM ECO-tussenzool zorgt voor een aangename en responsieve demping bij iedere stap. Zo loop je makkelijker op een hoog tempo tijdens trailruns. Het foam materiaal is gemaakt met 20 tot 30% gerecyclede materialen.

De ASICS Grip slijtzool heeft een noppenprofiel in diagonale positie zodat je tijdens het lopen een goede grip krijgt op zowel droge als natte ondergrond. Dankzij de slijtzool krijg je een volledig grondcontact tijdens elke fase van de afwikkeling. Verhoog je tempo op de trails met de ASICS Fuji Lite 3.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.