New Balance Fresh Foam X Vongo v5 Heren

Vanaf € 125,95 MSRP: Normale prijs € 179,95 30% korting!
Gratis verzending
 • New Balance Fresh Foam X Vongo v5 Heren
 • New Balance Fresh Foam X Vongo v5 Heren
 • New Balance Fresh Foam X Vongo v5 Heren
 • New Balance Fresh Foam X Vongo v5 Heren
De New Balance Fresh Foam Vongo v5 zijn antipronatieschoenen. Deze hardloopschoen wordt ook wel gezien als de ondersteunende versie van de ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
MVNGOCB5D
Merk
New Balance
Kleur
Multi
Artikelgroep
Allround hardloopschoenen
Schoentype
Antipronatie
Voorvoethoogte
26 mm
Hielhoogte
34 mm
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 289 gram
Geslacht
Heren
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving New Balance Fresh Foam X Vongo v5 Heren

De New Balance Fresh Foam Vongo v5 zijn antipronatieschoenen. Deze hardloopschoen wordt ook wel gezien als de ondersteunende versie van de New Balance 1080. De Vongo v5 is gericht op de hardloper met een gemiddelde tot wat zwaarder postuur die ondersteuning nodig heeft en veel demping en comfort zoekt.

Deze vijfde editie van de Vongo heeft een update gekregen van de demping, bovenwerk en slijtzool. De Vongo V5 heeft nu het nieuwe Fresh FoamX-materiaal wat meer demping geeft dan de voorganger. Daarnaast is de hielkap steviger geworden en in combinatie met het Hypoknit bovenwerk geeft het een fijne pasvorm.

De Fresh FoamX-tussenzool over de gehele lengte van de schoen zorgt voor constante demping tijdens het hardlopen. Onder de voetboog is de Vongo v5 voorzien van een wat harder Fresh Foam materiaal dat moeilijker is in te drukken. Deze ondersteuning is nauwelijks voelbaar, maar voorkomt wel overpronatie.

De slijtzool van de Vongo v5 bestaat uit verschillende zones. Zo is het hakgedeelte voorzien van het meest slijtvaste rubber dat als een hoefijzer is gevormd om je goed op te vangen bij de landing.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23769klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.