HOKA Carbon X 3 Dames

Vanaf € 199,95
Gratis verzending
 • HOKA Carbon X 3 Dames
 • HOKA Carbon X 3 Dames
 • HOKA Carbon X 3 Dames
 • HOKA Carbon X 3 Dames
 • HOKA Carbon X 3 Dames
 • HOKA Carbon X 3 Dames
 • HOKA Carbon X 3 Dames
De HOKA Carbon X 3 zijn neutrale wedstrijdschoenen. De Carbon X 3 is een zeer geschikte wedstrijdschoen voor het lopen van lange afstanden ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
1123193-BWHT
Merk
HOKA
Kleur
Zwart
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
25 mm
Hielhoogte
30 mm
Offset
5 mm
Gewicht
ca. 188 gram
Geslacht
Dames
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving HOKA Carbon X 3 Dames

De HOKA Carbon X 3 zijn neutrale wedstrijdschoenen. De Carbon X 3 is een zeer geschikte wedstrijdschoen voor het lopen van lange afstanden op een hoger tempo. De schoenen zijn niet enkel geschikt voor het lopen van marathons maar ook voor het lopen van nog langere afstanden. De originele Carbon X werd ontwikkeld om het record op de 100 kilometer afstand te verbreken. Deze wedstrijdschoenen kunnen dus tegen een stootje. Deze derde versie van het model heeft ten opzichte van de tweede versie weer enkele updates gekregen.

Het bovenwerk van de Carbon X 3 is vernieuwd. Er is meer structuur toegevoegd aan het bovenwerk voor extra ondersteuning. Het bovenwerk materiaal geeft een goed ademend vermogen om de voeten koel te houden en beschikt over een geïntegreerde gebreide tong.

De schoen is gemaakt met de nieuwste PROFLY+™ tussenzool constructie. De PROFLY+™ is een tweedelige middenzool die zorgt voor een gedempte landing en responsieve afzet, die leiden tot een unieke zachte en tegelijkertijd pittige loopsensatie. De carbon plaat bevindt zich tussen de de PROFLY+™ tussenzool en de EVA-slijtzool. Deze plaat geeft een soepele en snelle afwikkeling van de voeten en geeft veel energie terug tijdens het lopen. De Meta-Rocker geometrie draagt bij aan een snelle afwikkeling van de voeten en aan het explosieve gevoel wat de Carbon X 3 je geeft. Dankzij de brede basis van de schoenen ervaar je toch een stabiel en vergevingsgezind gevoel tijdens het lopen van hoge tempo’s.

Deze schoen is een concurrent van zijn voorgangers en is afgewerkt met opvallende asymmetrische kleuren. Dit maakt de schoenen ideaal voor je run.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23761klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.