HOKA Challenger ATR 7 (Wide) Heren

Vanaf € 149,95
Gratis verzending
 • HOKA Challenger ATR 7 (Wide) Heren
 • HOKA Challenger ATR 7 (Wide) Heren
De HOKA Challenger ATR 7 (Wide) is een allround trailschoen voor de neutrale loper. De Challenger ATR 7 (Wide) is de zevende versie van ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
1134499-SBEP
Merk
HOKA
Kleur
Blauw
Artikelgroep
Trailschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
26 mm
Hielhoogte
31 mm
Offset
5 mm
Gewicht
ca. 252 gram
Geslacht
Heren
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving HOKA Challenger ATR 7 (Wide) Heren

De HOKA Challenger ATR 7 (Wide) is een allround trailschoen voor de neutrale loper. De Challenger ATR 7 (Wide) is de zevende versie van HOKA’s All Terrain serie. De veelzijdige schoenen zijn ontworpen voor het lopen op verschillende ondergronden, van asfalt tot trails. Ook bieden de schoenen bescherming tegen verschillende weersomstandigheden.

Wat zijn de updates? Deze schoen is lichter geworden terwijl de zooldikte is verhoogd. Bovendien is het bovenwerk gemaakt met meer gerecyclede materialen maar met behoud van het ademend vermogen. Het noppenprofiel heeft een nieuw design gekregen zodat je grip hebt op de onverharde paden, maar ook comfort bij het lopen op asfalt.

Het Engineered Mesh bovenwerk voelt lichtgewicht aan, is gemaakt van minstens 30% gerecyclede materialen en bevat specifieke verstevigingen voor trailrunning. De vernieuwde hielkap biedt veel steun voor de enkel en zorgt voor een makkelijke instap.

De CMEVA-tussenzool is 2 mm dikker gemaakt en heeft daardoor meer demping dan zijn voorganger. Dit maakt het lopen van lange afstanden comfortabeler. De Challenger ATR 7 is dan ook erg geschikt voor het lopen van lange trail afstanden zoals halve en hele marathons.

Het vernieuwde noppenpatroon heeft noppen van 4 mm die een goede grip geven bij het onverharde lopen, of je nu kiest voor een zachte of wat hardere ondergrond. De duurzaamheid is ook verbeterd, want er is meer rubber toegevoegd om eindeloos veel kilometers te kunnen maken.

Maak moeiteloos de overstap van de verharde naar de onverharde paden. De HOKA Challenger ATR 7 (Wide) kan echt elke ondergrond aan, zodat jij overal kan trainen en racen.Deze schoen heeft een brede leest (Wide). Deze leest is geschikt voor mensen met bredere voeten, wiens voeten in een reguliere leest teveel gaan knellen.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23913klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.