SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 42% ⟩

New Balance Fresh Foam X 1080v12 London Heren

Vanaf € 119,95 MSRP: Normale prijs € 199,95
Gratis verzending
De New Balance Fresh Foam X 1080v12 London zijn neutrale hardloopschoenen. Deze versie van de 1080 is een speciale London uitvoering met ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
M1080L12D
Merk
New Balance
Kleur
Multi
Artikelgroep
Allround hardloopschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
28 mm
Hielhoogte
36 mm
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 292 gram
Geslacht
Heren
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving New Balance Fresh Foam X 1080v12 London Heren

De New Balance Fresh Foam X 1080v12 London zijn neutrale hardloopschoenen. Deze versie van de 1080 is een speciale London uitvoering met verwijzingen naar de London Marathon. Een combinatie van top-of-the-line prestatie technologie en brede toegankelijkheid biedt lopers op elk niveau comfort. In de 1080v12 is de demping verfijnt, het gewicht iets lichter en de schoen flexibel.

In het bovenwerk zien we het Hypoknit terug wat we bij de 1080v11 voor het eerst zagen. Het bovenwerk is ademend en rekbaar. Het grote ’N’-logo biedt steun om het middelste gedeelte van de voet. De 1080v12 beschikt nog steeds over een volledige bootie-constructie. Samen met de voorgevormde hielkap, de UltraHeel met memory foam, zorgt dit voor een optimale pasvorm.

De Fresh Foam 1080v12 bevat een Fresh Foam X-tussenzool. Dit vernieuwde Fresh Foam-materiaal voelt lichter en zachter aan, terwijl het meer energie teruggeeft tijdens het hardlopen. De tussenzool geeft ondersteuning door de stategisch geplaatste elementen.

In de slijtzool is het Endurance-rubber verwerkt. Dit materiaal is zeer slijtvast en verwerkt onder de delen van de voet die overwegend de meeste impact te verwerken krijgen. Onder de middenvoet is EVA-materiaal met strategisch geplaatste groeven verwerkt. Dit materiaal is flexibel en zorgt voor grip en een gemakkelijke afwikkeling. Onder de voorvoet zit tenslotte het Blown Rubber-materiaal, wat zorgt voor meer grip en we al kennen vanuit de andere 1080 schoenen. De slijtzool is licht gebogen en beweegt mee bij het afwikkelen van de voeten.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23683klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.