SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 60% ⟩

Salomon Ultra Glide 2 Dames

Vanaf € 119,95 MSRP: Normale prijs € 149,95 20% korting!
Gratis verzending
 • Salomon Ultra Glide 2 Dames
 • Salomon Ultra Glide 2 Dames
 • Salomon Ultra Glide 2 Dames
 • Salomon Ultra Glide 2 Dames
De Ultra Glide 2 zijn comfortabele trailschoenen. Salomon biedt lichtgewicht comfort, een optimale pasvorm en veel grip zodat je alle ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
L47211600
Merk
Salomon
Kleur
Multi
Artikelgroep
Trailschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
26 mm
Hielhoogte
32 mm
Offset
6 mm
Gewicht
ca. 240 gram
Geslacht
Dames
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving Salomon Ultra Glide 2 Dames

De Ultra Glide 2 zijn comfortabele trailschoenen. Salomon biedt lichtgewicht comfort, een optimale pasvorm en veel grip zodat je alle terreinen aan kunt. De Ultra Glide 2 trailschoenen zijn speciaal ontworpen voor het lopen van lange afstanden op onverharde paden en op niet al te technische trailpaden.

Wat zijn de updates? De grootste update zien we in het bovenwerk van deze trailschoen. Het lichtgewicht en duurzame Engineered mesh biedt optimale ondersteuning en houdt je voeten op zijn plaats. Er zijn extra verstevigingen aangebracht bij het teengedeelte om je voeten te beschermen tegen scherpe obstakels.

Het 3D Stretch Air Mesh-bovenwerk biedt een zeer hoog ademend vermogen en veel flexibiliteit. De Sensifit-technologie aan de binnenkant van de schoen omsluit de voet. Het past de voorvoet en middenvoet ondersteuning aan aan je voeten, zodat je gedurende de lange afstanden continue demping en ondersteuning ervaart. Het Quicklace-systeem bevat een minimalistisch en sterke veter die je gemakkelijk met één hand aan kunt trekken.

De lichtgewicht tussenzool is gemaakt van responsief schuim. De combinatie van EVA - en Olefin [OBC] materiaal zorgt voor langdurige demping en veerkrachtige energieteruggave. De gebogen geometrie (Reverse Camber genoemd) van de tussenzool versterkt het responsieve karakter en de energieteruggave.

De slijtzool bestaat uit Contagrip® MA. Dit materiaal zorgt voor grip op de meest uiteenlopende ondergronden. Zowel de geometrie als de rubbersamenstelling zijn in balans voor vertrouwen op natte, droge, harde of losse ondergronden. Daarnaast is de slijtzool duurzaam op lange termijn. Het noppenprofiel is aangepast ten opzichte van de voorganger. De noppen hebben nu een lengte van 3,5mm in plaats van 4mm.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23913klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.