Sportrepen

SIS Go Energy Bar Banana Fudge 40g
Final price
4 varianten  chevron-down
SIS Go Energy Bar Blueberry 40g
Final price
4 varianten  chevron-down
Powerbar Ride Energy Bar Coco Hazelnut Caramel 55g
Final price
4 varianten  chevron-down
Clif Energy Bar Peanut Butter Banana Dark Chocolate
Final price
2 varianten  chevron-down

Sportrepen voor hardlopers

Sportrepen zijn tegenwoordig essentieel voor hardlopers. De repen geven je meer energie, waardoor je tot aan het einde van je hardloopsessie beter kunt volhouden. Tijdens een lange run of halve marathon raakt je ‘tank’ leeg en moet deze zorgvuldig bij gevuld worden. Met sportrepen die koolhydraten bevatten geef je je lichaam vóór en tijdens het hardlopen de juiste hoeveelheid energie. Hierdoor raak je minder snel verzwakt en kun je tot aan het einde betere prestaties leveren. Repen met cafeïne zorgen voor extra energie aan het einde van je sessie. Kort ná het hardlopen zijn energierepen die proteïne bevatten uitermate efficiënt om je reserves bij te vullen.


De meeste sportrepen worden voor of na het hardlopen gegeten, omdat tijdens het hardlopen minder praktisch is. Met een hoge ademhaling is een sportgel makkelijker om te eten. Een goed gevuld bord met pasta doet toch niet onder aan één sportreep? Dat klopt, maar een sportreep kan net dat extra beetje energie geven aan het einde van een marathon of tijdens een duurloop. Het vult je energie sneller aan en geeft je lichaam een sportieve boost. Een sportreep die rijk is aan koolhydraten zorgt voor meer aanvulling van glycogeen in het lichaam dan bijvoorbeeld een pasta. Het vult je reserves aan en hiermee houdt je extra energie over tot aan het einde van je hardloopsessie. 

Sportrepen kopen

Er zijn sportrepen van verschillende merken. Bij All4running kun je sportrepen kopen van PowerBar en SIS, maar ook energybars van Clif. Een voordeel van deze repen is dat het ook een lekker en gezond tussendoortje kan zijn. Tegenwoordig is veel sportvoeding lactosevrij of hebben de merken gedacht aan het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Er bestaan veel verschillende soorten smaken en dit zorgt voor een breed aanbod. Bij All4running vind je sportrepen met hazelnoot, chocolade, koffie, banaan, pindakaas en vele andere smaken.

Hoe neem je sportrepen mee tijdens het hardlopen?

Ben je van plan om tijdens het hardlopen een sportreep te nemen? Kies hiervoor de juiste running belt om de energierepen te bewaren. Ga je voor een lange trail, dan is het handig om je sportvoeding te bewaren in een Salomon rugzak. Wil je meer informatie over sportrepen, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn experts op het gebied van hardlopen en sportvoeding. In de webshop bestel je gemakkelijk en snel sportrepen van merken zoals Clif, PowerBar of SIS.