adidas Adizero Adios 8 Dames

Vanaf € 139,95
Gratis verzending
De adidas Adizero Adios 8 is een neutrale wedstrijdschoen. Het succes van de snelle Adizero-lijn is ooit begonnen met de Adios. Deze ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
HP9722
Merk
adidas
Kleur
Blauw
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
20 mm
Hielhoogte
28 mm
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 217 gram
Geslacht
Dames
Discipline
Allround
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving adidas Adizero Adios 8 Dames

De adidas Adizero Adios 8 is een neutrale wedstrijdschoen. Het succes van de snelle Adizero-lijn is ooit begonnen met de Adios. Deze hardloopschoen is gemaakt voor wedstrijden van 5km tot en met de halve marathon.

Wat zijn de updates? Er is meer LightstrikePRO foam in de voorvoet geplaatst voor meer energieteruggave. Daarnaast is het gewone Lightstrike foam wat zachter gemaakt ten opzichte van de Adios 7. Daardoor krijg je meer comfort bij het lopen van lange afstanden. Tot slot is het bovenwerk aangepast, zodat er gewicht wordt bespaard en je meteen dat snelle wedstrijdgevoel krijgt.

De Adios 8 heeft het Primegreen-label, wat inhoudt dat het bovenwerk van deze hardloopschoen voor minstens 50% is gemaakt uit hoogwaardige gerecyclede materialen. Dit doet adidas om een einde te maken aan plastic afval. Op strategische plekken is het mesh bovenwerk ademend en flexibel, om de juiste mix te bieden tussen een ondersteunend en lichtgewicht gevoel.

De Adios 8 is voorzien van twee dempende lagen, namelijk LightstrikePRO in de voorvoet en Lightstrike-EVA 2.0 in de hiel en middenvoet. De combinatie van deze twee foam materialen zorgt voor een responsieve en zachte demping. Het Torsion Rod tussen de hiel en de voorvoet zorgt voor extra stabiliteit en een voorwaartse afzet.

Ben je op zoek naar een snelle schoen met veel energieteruggave? Dan is de Adios 8 een goede keuze.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23775klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.