SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 42% ⟩

HOKA Rocket X Unisex

Vanaf € 143,95 MSRP: Normale prijs € 159,95 10% korting!
Gratis verzending
 • HOKA Rocket X Unisex
 • HOKA Rocket X Unisex
De HOKA Rocket X voor zowel dames als heren zijn neutrale wedstrijdschoenen. Het nieuwe model van HOKA kun je zien als de opvolger van de ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
1113532-BGEPR
Merk
HOKA
Kleur
Multi
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen
Schoentype
Neutraal
Offset
5 mm
Gewicht
ca. 210 gram
Geslacht
Unisex
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving HOKA Rocket X Unisex

De HOKA Rocket X voor zowel dames als heren zijn neutrale wedstrijdschoenen. Het nieuwe model van HOKA kun je zien als de opvolger van de HOKA Carbon Rocket. De lichtgewicht wedstrijdschoenen zijn gemaakt voor de kortere afstanden op een hoog tempo. Wil je je snelste 10km of halve marathon ooit lopen? Dan zou de Rocket X zomaar een goede keuze kunnen zijn. Het zeer dunne Mesh-bovenwerk biedt een hoog ademend vermogen en valt soepel rondom de voeten. De hiel en tong bevatten meer structuur dan veel andere wedstrijdschoenen. Dit biedt meer comfort, ondanks dat het iets meer gewicht toevoegt aan de Rocket X. Maar dat mag geen naam hebben. De HOKA Rocket X weegt namelijk slechts 210 gram (US maat 9).

De CMEVA-Foam-tussenzool biedt effectieve schokdemping tijdens het lopen, maar ook veel grondcontact. Deze tussenzool werkt samen met een 1 mm dunne Carbon-plaat. Deze Carbon-plaat verzekert een energiek en snel gevoel. Het laat de voeten snel en gemakkelijk afwikkelen. De Rocket X biedt minder demping dan je wellicht van HOKA gewend bent. Het ontwerp van de nieuwe Rocket X gaat dan ook meer naar een traditionele racing flat. Wel is de schoen veel stabieler dan de gemiddelde wedstrijdschoen dankzij de wijde basis. Licht overpronerende lopers zouden hier ook goed op weg kunnen lopen.

De HOKA Rocket X bevat strategisch geplaatste rubberen delen als slijtzool in plaats van een slijtzool over de gehele lengte van de voet. Dit draagt bij aan het lichte gewicht van de wedstrijdschoenen. Ondanks de minimale slijtzool ervaar je toch voldoende grip bij het lopen over een natter wegdek of tijdens het lopen op snelheid door bochten. De nieuwe HOKA Rocket X is een ideale wedstrijdschoen voor het lopen van een zeer snelle 10km of halve marathon. Tevens is het een van de vriendelijker geprijsde wedstrijdschoenen met een Carbon-plaat.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23683klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.