Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 Dames

Gratis verzending
 • De Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 is een neutrale wedstrijdschoen en biedt de allerbeste energieteruggave van alle Nike schoenen tot nu toe. De Nike Zoom Vaporfly ZoomX Next% 3 bouwt voort op het model waar racers wereldwijd een voorkeur voor hebben. De responsieve demping en stevige ondersteuning stimuleren je om persoonlijke records te breken.

  Wat zijn de updates? Het ZoomX-foam is lichter en zachter gemaakt waardoor je meer dan 85% energieteruggave krijgt. Er zit meer ZoomX-foam in de voorvoet doordat de slijtzool wat dunner is gemaakt. Bij de hak is een interne pod van foam geplaatst die een zachte landing creëert. Daarnaast is het Flyknit-bovenwerk vernieuwd en is het design van de slijtzool aangepast voor een betere grip.

  Het lichtgewicht Flyknit-bovenwerk heeft de uitstraling van een atletiek spike. Door het gebruik van Flyknit garens is het gelukt om nog wat gewicht te besparen. Een bredere neus zorgt voor een ruimere pasvorm in de voorvoet. De veters zijn aan de zijkant van de schoen geplaatst zodat je geen ondersteuning rondom de voetholte nodig hebt. Dankzij de ribbelstructuur van de veters blijven deze goed op zijn plaats zitten.

  Het Nike ZoomX-foam bij de Vaporfly 3 is nu nog iets beter dan zijn voorganger. Het foam loopt van hak tot teen en zorgt voor veel responsiviteit en comfort op belangrijke wedstrijddagen. Door dit dempingsmateriaal worden de trillingen op de spieren effectief opgevangen zodat de belasting op het lichaam minder is. Er zit meer ZoomX-foam in de voorvoet doordat de slijtzool wat dunner is gemaakt, waardoor de tussenzool kon worden verhoogd volgens de geldige Wereldatletiekunie regels. Ook bij de hak zit meer demping, want er is een interne pod van foam geplaatst die een zachte landing creëert. De ZoomX Vaporfly Next% 3 is maar liefst 17 gram lichter dan zijn voorganger, doordat er bij de middenvoet wat ZoomX-foam is weggesneden.

  In de tussenzool zit een zogenaamde Flyplate (carbonplaat) over de volledige lengte van de tussenzool. Deze plaat zorgt voor stabiliteit, energieteruggave en een vlotte afwikkeling. De Vaporfly 3 is wat stabieler gemaakt dan zijn voorganger door een verlengde hiel die bestaat uit ZoomX-foam. Zo wordt gewicht aan de binnenkant van de voet verminderd door een stabielere loopervaring.

  De slijtzool heeft een nieuw design gekregen met een wafel structuur en flexgroeven. Daardoor heb je meer grip, een betere duurzaamheid en een verbeterde stabiliteit in bochten. De voorvoet is redelijk breed gemaakt zodat je bij elke stap een stabiel gevoel ervaart.

  Ga voor snelheid op het hoogste niveau en kies voor de Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 als jouw ultieme wedstrijdschoen. Deze schoen valt in de categorie snelle carbonschoenen voor de lange afstand. Vergelijkbare modellen in deze categorie zijn onder andere de adidas Adios Pro 3, Saucony Endorphin Elite en de ASICS Metaspeed Sky.

 • Artikelnummer:DV4130-101
  Merk:Nike
  Kleur:Multi
  Artikelgroep:Wedstrijdschoenen
  Schoentype:Neutraal
  Offset:8 mm
  Gewicht:ca. 164 gram
  Geslacht:Dames
Vind de juiste hardloopschoenen chevron-right
Click here to visit our Shoe Advisor