SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 42% ⟩

Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max Heren

Vanaf € 159,96 MSRP: Normale prijs € 199,95
Gratis verzending
De Inov-8 Trailfly Ultra Max G 300 Mont Blanc Edition zijn trailschoenen voor de neutrale loper, voor het lopen van zeer lange afstanden. ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
000977-BLGYNE-S-01
Merk
Inov-8
Kleur
Blauw
Artikelgroep
Trailschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
19 mm
Hielhoogte
25 mm
Offset
6 mm
Geslacht
Heren
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max Heren

De Inov-8 Trailfly Ultra Max G 300 Mont Blanc Edition zijn trailschoenen voor de neutrale loper, voor het lopen van zeer lange afstanden. Het design is geïnspireerd op de Europa’s beroemdste berg. De hoogte van de berg (4810m) staat aangegeven op de tussenzool en het voetbed. De lijnen op de schoen zijn de contourlijnen geïnspireerd op het Alpengebied. Het ademende bovenwerk houdt je voeten koel terwijl jij kilometers verslindt. De Trailfly is ontwikkeld voor het lopen van zeer lange afstanden over zowel onverharde als verharde paden. Dankzij de vele demping en de innovatieve samenstelling van de zool komt de Trailfly het best tot zijn recht op verharde trails en paden. Loop je over de weg naar een trailpad toe? Ook dat is geen probleem, dankzij de 4mm noppen.

De Trailfly bevat ’s werelds eerste dempinsgmateriaal wat versterkt is met Grafeen. Grafeen is het sterkste en dunste materiaal op aarde. Het wordt gemaakt van Grafiet moleculen. Het is zo dun, dat het bijna niet zichtbaar is. Deze dunne laag is verwerkt in de tussenzool. Grafeen is 200 keer sterker dan staal, maar is ook heel flexibel. Doordat het zo flexibel is, beweegt de laag met de afwikkeling van je voeten mee. Hierdoor beschermt de sterke laag je voeten tijdens het lopen van trails zonder dat je het in de gaten hebt. Door het Grafeen in het foam te verwerken, geven de schoenen 25% meer energie terug dan de gemiddelde trailschoenen. Hierdoor ervaar je een energieker en lichter loopgevoel, terwijl je voeten wel de beste bescherming krijgen.

Ook in de slijtzool is Grafeen verwerkt. De G-Grip-slijtzool bevat grove noppen die zich vastbijten in een zachte ondergrond. De kans is groot dat je tijdens een ultra trailloop ook verharde paden of rotsen tegenkomt. Doordat de slijtzool een plakkerig soort rubber bevat, geven de schoenen ook dan optimale grip en tractie. Onder de voetboog zit een diepe groef in de slijtzool. Deze Adapter-Flex-groef geeft extra flexibiliteit aan de schoenen, waardoor de schoenen ook optimale grip geven tijdens een onverwachte pas of situatie.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23683klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.