SHOPPING MARATHON DEALS KORTINGEN TOT WEL 42% ⟩

Inov-8 X-Talon Ultra 260 Heren

Vanaf € 119,96 MSRP: Normale prijs € 149,95 20% korting!
Gratis verzending
De Inov-8 X-Talon Ultra 260 zijn comfortabele trailschoenen voor de neutrale loper. De schoenen zijn lichter geworden dan hun voorgangers ... Lees meer
Selecteer jouw maat
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Gratis ruilen voor andere maat of ander product
 • Al 23 000+ klanten beoordelen ons met een 9
Artikelnummer
000988-BKGO-S-01
Merk
Inov-8
Kleur
Multi
Artikelgroep
Trailschoenen
Schoentype
Neutraal
Voorvoethoogte
8 mm
Hielhoogte
16 mm
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 260 gram
Geslacht
Heren
Mening van onze experts ?
Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Weinig / gemiddeld
 3. Gemiddeld
 4. Gemiddeld / veel
 5. Veel

Het aanbod van hardloopschoenen is groot en elke schoen is anders. Hoe kom je te weten waarin het ene model van het andere verschilt? Om je een indruk te geven van de eigenschappen van een specifiek model hardloopschoenen, geeft All4running de expertmening weer.

Dit is hoe de hardloopexperts van All4running het model op een aantal algemene kenmerken beoordelen. Weet jij voor jezelf aan welke eigenschappen je nieuwe hardloopschoenen moeten voldoen? Bekijk dan hier of ze overeenkomen met jouw wensen.

Mate van pronatie
Pronatie is de natuurlijke afwikkeling van de voet, van de hak naar de teen. Wanneer iemand overproneert, zakt de enkel bij het afwikkelen iets naar binnen. Met de mate van pronatie geven we aan in hoeverre een model ondersteuning biedt voor overpronerende lopers. Als de gekleurde balk geheel rechts staat, geeft het model een behoorlijke correctie. Staat de balk geheel links, dan geeft het model geen correctie. In dat geval is het model minder geschikt voor overpronerende lopers, maar juist wel voor neutrale lopers.

Ondersteuning
De ondersteuning geeft aan in hoeverre een hardloopschoen je voeten ondersteunt. Deze eigenschap hangt samen met het lichaamsgewicht van de hardloper. Staat de gekleurde balk geheel links, dan geeft de schoen weinig ondersteuning waardoor de schoen geschikter is voor lichtere lopers. Staat de balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel ondersteuning en is de schoen zeer geschikt voor zwaardere lopers.

Demping
De demping geeft aan in hoeverre de schoen de schokken opvangt die ontstaan bij de landing tijdens het hardlopen. Als de gekleurde balk geheel links staat, geeft de schoen weinig demping. Bij het dragen van hardloopschoenen die weinig demping geven, ervaar je veel grondcontact en reactiviteit. Staat de gekleurde balk geheel rechts, dan geeft de schoen veel demping. Bij het dragen van schoenen met veel demping ervaar je een zachter loopgevoel, maar minder grondcontact en ook overwegend minder reactiviteit.

Responsiviteit
De responsiviteit geeft aan hoe energiek een hardloopschoen aanvoelt. We noemen dit ook wel de mate van reactiviteit, oftewel hoeveel energie de schoen aan jou teruggeeft bij het afwikkelen. Als de gekleurde balk geheel links staat, dan is de schoen minder responsief. Staat de oranje balk geheel rechts, dan is de schoen zeer responsief. De energie die je in je pas stopt, krijg je in dat geval bijna direct terug van de schoen.

Omschrijving Inov-8 X-Talon Ultra 260 Heren

De Inov-8 X-Talon Ultra 260 zijn comfortabele trailschoenen voor de neutrale loper. De schoenen zijn lichter geworden dan hun voorgangers en hebben een verbeterde pasvorm gekregen. Met name in de voorvoet is meer ruimte ontstaan, wat de schoenen zeer geschikt maakt voor lange afstanden of ultra trail lopers.

Het nylon bovenwerk is bewerkt met DWR, wat de schoenen waterafstotend maakt. De bumper rondom de tenen biedt bescherming tegen stenen en takken. Ook het ontwerp van de tong van de schoen is verbetert, waardoor deze voorkomt dat vuil in de schoenen komt tijdens het hardlopen.

De POWERFLOW-tussenzool vangt schokken effectief op en heeft een hoge energieteruggave. Zo wordt je vooruit gestuwd met elke stap die je zet. De STICKY GRIP-slijtzool met 8 mm noppen biedt veel tractie en grip op allerlei verschillende ondergronden, ook op natte ondergronden. De META FLEX-groeven met in de voorvoet zorgen voor meer flexibiliteit tijdens het lopen.

De Inov-8 X-Talon Ultra 260 is de perfecte schoen voor het lopen van lange afstanden op zacht en modderig terrein en over paden en bergen.

Kunnen we je ergens bij helpen?

Onze running experts staan voor je klaar!

Bel ons:072 - 520 00 99
Mail ons:[email protected]
Chat met ons:Open de chat
Kom eens langs:Afspraak maken in de winkel

klantenservice

 • Vind jouw ideale hardloopschoen
 • Vind snel en eenvoudig aan de hand van enkele vragen de schoen die het beste bij jouw loopprofiel, ervaring en hardloopdoelen past.
 • Online Shoe Advisor
Onze klanten beoordelen ons met een 9.0 / 10

23683klanten hebben een review geschreven

Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.