Tips bij het kopen van het juiste sporthorloge

Tips bij het kopen van de jouw

sporthorloge

Bekijk alle sporthorloges

Tips bij het vinden van jouw
Sporthorloge

Sporthorloges vormen een ideaal hulpmiddel tijdens het hardlopen. Door te lopen met een sporthorloge krijg je meer inzicht in je voortgang en kan je zo je prestaties verbeteren. Er zijn veel verschillende typen sporthorloges die elk andere functies kennen. Sporthorloges met GPS-mogelijkheden meten je locatie en GPS-horloges met geïntegreerde hartslagmeter geven daarnaast ook je hartslag weer. Ook zijn er activity trackers die je gedurende de dag inzicht geven in je activiteitsniveau en smartwatches die je altijd in contact houden met je vrienden.

Sporthorloge
GPS mogelijkheden

Een sporthorloge met ingebouwde GPS-mogelijkheden meet je locatie tijdens het hardlopen. Hiermee registreert het horloge vervolgens je snelheid, tempo en de gelopen afstand. Een sporthorloge met GPS-mogelijkheden maakt het zo dus mogelijk je training te analyseren. Zo krijg je meer inzicht in je hardlooptrainingen en kan je je voortgang goed bijhouden.

Sporthorloges met GPS-mogelijkheden zijn er in verschillende varianten. Garmin, Polar en TomTom maken geavanceerde horloges met GPS-mogelijkheden. De horloges houden je snelheid, tempo en gelopen afstand bij op basis van je locatie. Sommige horloges hebben daarnaast ook de mogelijkheid om vooraf bepaalde routes in te laden. En ook zijn er horloges met een ‘back to start’ functie, die je door middel van GPS naar je startpunt zullen navigeren.

Tips bij het kopen van jouw juist Sporthorloge

GPS-horloges met
geïntegreerde hartslagmeter

Wil je naast je locatie ook inzage in je hartslag tijdens het hardlopen? Kies dan voor een GPS-horloge met een geïntegreerde hartslagmeter. Een horloge met een ingebouwde hartslagmeter meet de hartslag nauwkeurig op de pols. Het is dus niet nodig om een aparte hartslagband om de borst te dragen bij dit horloge.

Voor veel hardlopers is het bijhouden van de hartslag een goede manier om de trainingsvoortgang te monitoren. De horloges hebben ingebouwde hartslagzones die gebaseerd zijn op je hartslag in rust. Door te trainen met deze zones kan je een goede indruk krijgen van je conditie en deze zo verbeteren.

Tips bij het kopen van jouw juist Sporthorloge

Op weg naar een gezondere en fittere levensstijl
Activity trackers

Wil je ook gedurende de rest van de dag inzicht in je activiteiten? Kies dan voor een activity tracker. Veel sporthorloges hebben een geïntegreerde activity tracker die je de hele dag informatie geeft over je activiteitsniveau. Een activity tracker maakt je bewust van je fitheid en helpt je om actiever en fitter te worden.

Activity trackers kunnen een grote verscheidenheid aan informatie uitlezen. Er zijn trackers die het aantal gezette stappen en verbrande calorieën registreren en ook trackers die bijvoorbeeld je slaap monitoren of stressniveau meten. Activity trackers houden bij of je op basis van je activiteitsniveau je dagelijkse doel hebt gehaald en moedigen je aan om te bewegen als je te lang stil hebt gezeten.

Tips bij het kopen van jouw juist Sporthorloge

  • Altijd op de hoogte
    Smartwatches

    Wil je tijdens het hardlopen verbonden blijven met je vrienden en geen enkel bericht missen? Kies dan voor een Smartwatch. Smartwatches houden je tijdens het hardlopen op de hoogte van telefoontjes en berichtjes door je een notificatie te sturen. Je koppelt de smartwatch via Bluetooth met je mobiele telefoon en blijft, wanneer je je mobiel ook meeneemt tijdens het hardlopen, continu op de hoogte, zonder een bericht te missen.

  •  
     

    Een smartwatch communiceert via Bluetooth met een mobiele telefoon in een straal van ongeveer tien meter. Via Buetooth kan je je activiteiten op je telefoon bijhouden met een grote verscheidenheid aan apps. Zo zijn apps als Garmin Connect, Polar Flow, Polar Beat en TomTom Sports erg populair. Je activiteiten kan je vervolgens delen met je vrienden en importeren in sportapps als Strava en Runkeeper.

logo_runningshop_footer
Alternatief schoenadviessluit

Het model schoenen waar jij naar zoekt, heeft grote overeenkomsten met een ander model schoenen. Lopers als jij kunnen in veel gevallen goed uit de voeten op beide modellen.